Elkészült a Mill Park irodaház a Soroksárin

Elkészült a Skanska fejlesztésében a Soroksári úton a 36 ezer m2-es Mill Park irodaház, amelynek egyik szárnyát jóval korábban kibérelte az IT Services Hungary. A technológiai cég már be is költözött az új magyarországi székházába, de a komplexum többi bérleményébe is érkeznek a vállalatok. Az utcafront felől hosszan elnyúló ingatlan hatalmas zöld parkkal rendelkezik, ezért […]

Elkészült a Skanska fejlesztésében a Soroksári úton a 36 ezer m2-es Mill Park irodaház, amelynek egyik szárnyát jóval korábban kibérelte az IT Services Hungary. A technológiai cég már be is költözött az új magyarországi székházába, de a komplexum többi bérleményébe is érkeznek a vállalatok. Az utcafront felől hosszan elnyúló ingatlan hatalmas zöld parkkal rendelkezik, ezért ha a Soroksári útnál található lobbyn át elérjük a belső területeket, akkor valóban egy igazi oázis tárul fel előttünk. Mintha a Szezám, tárulj szlogen válna valóra, csak most nem az Ezeregyéjszaka varázslatos meséibe csöppenünk, hanem a Soroksári úton realizálódik egy zöld, harmonikus tájépítészeti remekmű.

Ilyenkor döbbenünk rá, hogy Budapest jelentős csomópontjai, sugárútjai mekkora változáson mentek és mennek keresztül a rendszerváltás óta, hiszen a Váci út újjászületése már közhelyszámba megy, de a Soroksári út is jelentős átalakult az elmúlt évtizedekben. Elég ha csak a Millennium Városközpontra gondolunk, de a belváros felőli oldalon is, a régi malomnegyedben olyan épületek állnak, mint a Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont, a Haller Gardens irodaház, a Mill Loft, és most a Mill Park.

Az 5500 m2-es parkban sport- és fitneszeszközök találhatók, csocsózni, pingpongozni lehet vagy éppen kültéri fitneszeszközöket is igénybe vehetünk, miközben jó idő esetén akár rendezvényeket is le lehet bonyolítani. Az étterem terasza benyúlik a zöld területre, ahol több kültéri tárgyaló is szolgálja az irodisták igényeit, és akkor még nem beszéltünk azokról a hintákról, amely a legkomolyabb üzletembert és informatikust is visszarepíti a gyermekkor álomvilágába. De mindez persze nem álom, hanem a 21. századi irodapiac valósága Budapesten.

Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója a bejáráson elmondta, hogy ez a vállalat nyolcadik magyarországi irodaháza, amely egyben a legnagyobb fejlesztésük is Budapesten. Igény szerint szabadon alakítható irodatereket hoztak létre, így a cellás irodákra ugyanúgy lehetőség nyílik, akárcsak a nagy open space zónákra. Például az IT Services székházában van olyan rész, ahol csaknem négyszáz fő ül egy nyitott zónában, és mindenki jól érzi magát.

A Skanska fejlesztői filozófiájának homlokterében a barátságos irodaterek állnak, hiszen a cégek között jelentős a küzdelem a legtehetségesebb szakemberekért, akik pedig a munkahelyek színvonalát is fontos tényezőnek vélik. Majd az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy Magyarországon először itt vezették be a Connected by Skanska szoftvert, amely egy mobil applikációt és egy internetes portált foglal magában. A rendszer segítségével számos funkció elérhető a dolgozók számára, többek között a hőmérsékletet és a fényt lehet kontrollálni az irodában, segít a parkolásban, a közösségépítést is támogatja, és még sorolhatnánk, hiszen a szoftver folyamatosan fejleszthető, magyarázta Marcin Łapiński.

Herczeg András, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. projektmenedzsere hozzátette, hogy az irodaház határidőre elkészült, amely pozitív üzenet, ismerve az építőipar munkaerőpiaci gondjait. Azért sincs a svéd vállalatnál munkaerőhiány, mert a kivitelezői piacon jól ismert a megbízhatóságáról, ezért az alvállalkozó partnerei mindig számíthatnak a cégcsoportra. A céljuk egy egészséges, inspiráló munkakörnyezet fejlesztése volt, ahol a Skanskára jellemző környezettudatos megoldások sem hiányozhatnak, elég ha csak a tetőn elhelyezett fotovoltaikus panelekre vagy az esővíz hasznosítására gondolunk.

A Skanska a Leed Gold minősítésű irodakomplexumot az Erste Alapkezelőnek értékesítette 2018 augusztusában. A Nordic Light 2016-os eladása után ez már a második alkalom, amikor a Skanska az Erste számára értékesít irodaházat.

SOCIAL BOX