Így néz ki a Forest Offices Debrecen irodaház. Hamarosan átadják

Az „A” kategóriás Forest Offices Debrecen átadása nem csak azért különleges pillanat a város és a vidéki magyar irodapiac életében, mert ekkora volumenben még alig épült irodaház Budapesten kívül, hanem modern megjelenésével és műszaki tartalmával is nemzetközi színvonalat képvisel. Az ingatlanegyüttes látványossága az a három úgynevezett pajzsfal, amelyeket led-lámpákkal világítanak be. A 10 milliárd forintos beruházás során […]

Az „A” kategóriás Forest Offices Debrecen átadása nem csak azért különleges pillanat a város és a vidéki magyar irodapiac életében, mert ekkora volumenben még alig épült irodaház Budapesten kívül, hanem modern megjelenésével és műszaki tartalmával is nemzetközi színvonalat képvisel. Az ingatlanegyüttes látványossága az a három úgynevezett pajzsfal, amelyeket led-lámpákkal világítanak be.

A 10 milliárd forintos beruházás során a 3 külön szárnyból álló épületben 5 emeleten összesen mintegy 22.000 négyzetméternyi flexibilisen osztható irodaterületet és 198 parkolóhelyet hoztak létre. Az irodaház a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a HUNÉP Universal Zrt.. közös beruházásában készült el. A kivitelezés 2017 júniusában indult; a BORD Építész Stúdió Kft. által tervezett LEED Gold minősítésű irodaházat a tervek szerint hamarosan átadják.

A komplexum környezetbarát, energiahatékony építészeti megoldásokkal, világos belső terekkel, zöldtetővel, terasszal, kávézóval és étteremmel hangulatos környezetet teremt a nagyerdei övezetben. A környék egyébként is hatalmas átalakuláson ment keresztül az elmúlt periódusban, hiszen az új arculatot új, modern épületek határozzák meg (Campus, Főnix Csarnok, Debreceni Sportuszoda). Az irodaház megközelíthetősége is megfelelő, hiszen akár tömegközlekedéssel, akár kerékpárral könnyen idejuthatunk.

A Forest Offices Debrecen iránt elsősorban a nemzetközi szolgáltató központok érdeklődnek, hiszen ezek nagy munkaszervezettel nagy területeket igényelnek. Ilyen értelemben is hiánypótló beruházásról beszélhetünk. Budapest után Debrecen a legnagyobb SSC központ, jelenleg 3 ezer dolgozónak adnak munkát ezek a vállalatok. A bérbeadási feladatokat a Colliers látja el, és a beköltöző cégek terveitől függően akár 2000-2500 munkavállaló is dolgozhat majd az épületben.

Fotók: Czeglédi Zsolt/MTI

SOCIAL BOX