A Wing már építi az evosoft új székházát

A 21 ezer m2-es, hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként épül fel az Ericsson hazai székháza mellett. Az aktív fejlesztési tevékenységnek és a közelmúlt tranzakcióinak köszönhetően a WING mára több mint 100 ezer négyzetméter érdekeltséggel bír az Infoparkban és közvetlen környezetében – a B, C, D, I épületek, valamint az Ericsson és […]

A 21 ezer m2-es, hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként épül fel az Ericsson hazai székháza mellett. Az aktív fejlesztési tevékenységnek és a közelmúlt tranzakcióinak köszönhetően a WING mára több mint 100 ezer négyzetméter érdekeltséggel bír az Infoparkban és közvetlen környezetében – a B, C, D, I épületek, valamint az Ericsson és evosoft székházak –, amellyel a terület meghatározó, többségi szereplőjévé vált.

Az ingatlanfejlesztés a Budapesten már évek óta zajló székház-fejlesztési trend újabb képviselője, hiszen korábban elsősorban az infokommunikációs szektor jeles hazai képviselői sorra költöztek új székházakba vagy fejlesztő központokba. Itt említhetjük meg a Nokia, az Ericsson, a Telekom vagy éppen most az evosoft meghatározó projektjét.

Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes alapkőletétel során elmondta: céljuk a Magyarországon tevékenykedő vezető nagyvállalatok ingatlanigényeit hosszú távú megoldásokkal kielégíteni, ezt a törekvésüket tökéletesen példázza az evosoft új székháza is. Az új irodaházzal világszínvonalú munkahelyeket hoznak létre, amely a legmodernebb technológiákkal rendelkezik majd, és a LEED Gold minősítés kritériumai szerint környezetbarát és energiatakarékos lesz. Nagy a verseny a nagyvilágban a munkavállalókért, ezért is fontos biztosítani az inspiráló munkakörnyezetet.

A Wing elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy a Siemens-szel hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, ennek egyik ékes példája, hogy a WING még tavaly év végén megvásárolta a Siemens Gizella úti telephelyét. A közel 40 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező ingatlanon nyolc épület található. Itt a Siemens 17 ezer m2-nyi irodát, ipari épületet és oktatóközpontot bérel vissza hosszú távú, 10 éves bérleti szerződés keretében.

Az evosoft új székházának helyszíne kiváló, hiszen az Infopark és a tágabb környezete, vagyis Dél-Buda a főváros egyik legjobban fejlődő negyede, ahol a lakóházak mellett jelentős irodaház-építési láz bontakozott ki. A vállalatok számára azért is lényeges ez a lokáció, hiszen a közelben található az ELTE és a Műegyetem kampusza is, amelyekkel a kutatás-fejlesztésben érdekelt cégek szoros együttműködésben dolgoznak.

Az alapkőletételen Petényi István, az evosoft Hungary ügyvezetője kiemelte: amikor úgy döntöttek, hogy a szoftverfejlesztői tevékenységüket egy központba vonják össze, az volt a céljuk, hogy hatékonyabbá tegyék a kollégáik munkáját. A több mint 1600 munkatársuk világszínvonalú szoftverfejlesztési, szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak felel meg, ezért az új székházukkal ehhez a tevékenységhez szeretnének igényes és inspiráló munkahelyi környezetet teremteni.

Az eseményen részt vett Roland Busch, a Siemens AG technológiai és operációs vezetője is, aki hangsúlyozta, hogy az új evosoft épület a Siemens Magyarország és a digitális korszak iránti elkötelezettségét tükrözi. Az irodaház motiváló munkakörnyezet lesz a digitális gondolkodók számára, termékeny alap az együttműködés és az innováció számára.

Az evosoft új székházának építészeti különlegessége a letisztult üvegfelületen megjelenő homlokzati áttörés, amely gyakorlatilag a valóságban is „ablakot” nyit a Dunára, egyúttal lehetővé teszi a belső udvarok és a hátsó irodarészek kilátását a folyóra. A második emeleti panorámás teraszról kilátás nyílik a Dunára és a pesti belvárosra. Az impozáns és elegáns lobby térből közelíthetők meg a földszinti szolgáltatók és a zöld belső udvarok, így az irodatereket és a közös területeket „elárasztja” a fény. A high-tech megjelenésű elegáns épület tervezését a WING építésztervező leányvállalata, az Aspectus Architect végezte Szerdahelyi László vezetésével.

A megrendelő evosoft Hungary a Budapest Business Journal felmérése szerint Magyarország vezető szoftverháza, amely a Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere, és a hazai informatikai piac meghatározó szereplője. A technológiai óriás szinte valamennyi szakterületén közreműködnek, dinamikus hazai fejlődésüket mutatja, hogy Budapesten már 5 irodaházban vannak jelen, vidéki telephelyeiket Miskolc mellett Szegeddel bővítették, és mindkét régióban a térség meghatározó IT szereplőjévé léptek elő.

SOCIAL BOX