Halászhálóból Interface modulszőnyeg

Az egyik legismertebb kezdeményezés a Net-Works, ami 2015-ben indult útjára a Fülöp-szigeteken, és azóta is folyamatosan bővül. Előnyei immár Kamerunra is kiterjednek. Ez egy olyan innovatív projekt, amely a világ legszegényebb partmenti közösségeiben a növekvő környezeti problémák kezelésére irányul. A program keretein belül helyi halászok gyűjtik össze a tengerben és a partok mentén felgyülemlett, elhasznált halászhálókat, melyek környezetkárosító hatása […]

Az egyik legismertebb kezdeményezés a Net-Works, ami 2015-ben indult útjára a Fülöp-szigeteken, és azóta is folyamatosan bővül. Előnyei immár Kamerunra is kiterjednek. Ez egy olyan innovatív projekt, amely a világ legszegényebb partmenti közösségeiben a növekvő környezeti problémák kezelésére irányul. A program keretein belül helyi halászok gyűjtik össze a tengerben és a partok mentén felgyülemlett, elhasznált halászhálókat, melyek környezetkárosító hatása a térségben igen komoly gondot jelent.

Leginkább a fejlődő világ marginalizált, vidéki közösségei vannak veszélyben, különösen Délkelet-Ázsia, ami a tengeri biodiverzitás központja. A térség korlátozott bevételi forrásai miatt a partmenti települések adnak otthont a globális halászpopuláció 55%-ának, ezáltal a terület a legmagasabb szintű halászati nyomásnak van kitéve. A probléma miatt jelentős mennyiségű műanyag hulladék halmozódott fel, ami immár nem csak a lakosság számára jelent kellemetlenséget, hanem hatalmas kárt okoz az élővilág számára is, hiszen a halakon keresztül a szemét nagyobb távolságokra is eljut.

A veszély napjainkra globálissá vált. Amennyiben az óceánok műanyag szennyezése a jelenlegi intenzitással folytatódik tovább, 2025-re három tonna halra 1 tonna vízben lévő műanyag fog jutni.

Annak érdekében, hogy a helyzet mérséklődjön, az Interface Aquafil néven fonalat gyárt az elhasznált hálókból, majd ebből készíti a a Net Effect modulszőnyeg kollekcióját. A Net-Works így minden oldal számára hatalmas előnyt jelent, hiszen a halászoknak bevételi forrás, a környezet szempontjából csökkenti a terheket, az Interface pedig közelebb kerül ahhoz a céljához, hogy a Mission Zero keretein belül minden általuk felhasznált alapanyag 100%-ban újrahasznosított legyen.

Bővebb információért keresd a ProInterier Kft-t, az Interface® és nora® burkolatok kizárólagas magyarországi forgalmazóját.

Tel.: + 36 1 349 6545

https://www.interface.com/EU/en-GB/homepage

https://norahungary.hu

 
SOCIAL BOX