Multinacionális gyógyszergyár Dunára néző irodája

Folytatjuk Az Év Irodája verseny nevezői közti szemezgetést. Ezúttal egy multinacionális gyógyszercég, a Boehringer Ingelheim következik.

Minden irodának megvan a saját története. Nincs ez másként a Boehringer Ingelheim esetében sem.

Az új teret hihetetlen sebességgel, 9 hónap alatt tervezték, kivitelezték és adták át idén nyáron, tehát a folyamat kezdetekor még csak nem is sejtettük a járvány helyzet közeledtét. Az új főhadiszállás a korábbi irodájuktól nem messze, a belvároshoz közel, a Duna partján, csodálatos zöld környezetben kapott helyet.

A kialakítás során fontos szempont volt, hogy a korábbiakkal ellenététben egy szinten, egy légtérben helyezzék el a munkavállalókat, illetve, hogy az eredmény barátságos, családias légkört sugározzon, a világ más pontjain lévő Boehinger Ingelheim székházakhoz hasonlóan. A tervek alapjait az ingelheimi Additional Space tette le, ugyanakkor a magyar fióktelep fontosnak tartotta az előírások és szabványok betartása mellett a helyi ötletek és sajátosságok beépítését is, amivel a Finta Stúdiót bízta meg.

A tervezés folyamatában és a szabályok megalkotásában már az elejétől fogva szervesen részt vettek a kollégák, így mindenki a magánénak érezheti az eredményt.

A 750 négyzetméteres iroda két fő egységből áll, elkülönülnek ugyanis az egyéni munkaterületek és az együttműködésre alkalmas terek.

A járvány miatt az 50 munkatárs számára kialakított 39 munkaállomásból jelenleg csak 22-t használnak a megfelelő távolságtartás érdekében, ugyanakkor mivel a home office rendszerét már a vírus előtti időkben is alkalmazták a hatékonyságnövelés érdekében, az iroda kialakítás során hangsúlyt fektettek a hibrid munkavégzést biztosító technológia kiépítésére.

Az otthoni munkavégzést a járvány utáni időkben is szeretnék megtartani. A munkahely pedig elsősorban a közösségi élet, a kooperáció és kollaboráció színtere marad majd.

A költséghatékonyság jegyében döntöttek amellett, hogy nem alakítanak ki minden munkatárs számára saját állomást, azonban bögrék és apró beköltözési ajándékok segítségével biztosítják a meghitt, otthonos hangulatot.

Ha érdekel a többi kép erről a modern, mégis otthonos irodáról, IDE kattintva megnézheted őket.

SOCIAL BOX