Átszakítottuk a célszalagot –átadásra került a Váci Greens utolsó épülete is

A Váci Greens iroda komplexum közel egy évtizedet felölelő kitartó munka után elnyerte végleges formáját.

A hat épületből álló campus utolsó irodaháza, az E épület is átadásra került, mellyel teljes egészében befejeződött a 2010-es években indult és mára a budapesti irodapiac egyik legmeghatározóbb fejlesztésévé vált projekt.Az Atenor grandiózus zöld projektje nemcsak számos neves bérlőt vonzott a Váci úti irodafolyosóra, hanem jelentősen hozzájárult arculatának formálásához is. A hosszú évekig tartó folyamat egyik kulcsszereplője a ProInterier Kft. volt, aki a D, E és F épületek shell & core munkálatait végezte, valamint megannyi bérlemény fitout kiépítéséért és Interface burkolatainak biztosításáért volt felelős.

Ahogyan az évek során a projekt mérete nőni kezdett, megbízhatóságának és tapasztalatának köszönhetően egyre nagyobb teret kapott a ProInterier Kft. is.

Míg kezdetekben az A, B és C épületben csak fitout munkákkal és álpadlózással voltak jelen, addigra a 2017 elején átadott D épület volt az első, ahol a belső kiépítések mellett a shell & core munkára is megbízást nyertek. Ez többek között tartalmazta a víz és hőszigetelések kialakítását, műgyanta burkolatok kiképzését és a lakatos munkák elvégzését is. A háromszintes mélygarázs kialakításával együtt az épületen több mint 25 600 négyzetméter építőmesteri munkát valósítottak meg. Mivel az Atenor szempontjából egy projekt megvalósításánál a lehető legmagasabb szintű hatékonyság és színvonal a legfontosabb, a továbbiakban is biztosra szerettek volna menni. A ProInterier újra bizonyított, így nem volt kérdés, hogy a hátra lévő két épület esetében is elnyerik a belga fejlesztő bizalmát.

Az E és F épületek kialakításánál a cég részéről rendkívül sokat számított a D épületnél szerzett tapasztalat, hiszen a munkálatok sokrétűsége és gördülékeny megvalósítása nagyfokú szervezési kvalitásokat igényelt. A befejező ütemben szinte teljesen párhuzamosan épülő két irodaház, új kihívások elé állította a ProInteriert. Az E és F munkálatainál olyan organizációs problémákat kellett megoldani, amelyeket korábban nem. A sokféle szakág egyidejűleg zajló munkája miatt a munkaterületek zökkenőmentes és megfelelő állapotú átadása az eddigiekhez képest bonyolultabbá vált.

A munkanemek szinkronizálása és finomra hangolása mellett további megoldandó problémát jelentett a felvonulási területek megszokottnál kisebb mérete, mivel a két épület rendkívül közel helyezkedik el egymáshoz. Ez azt jelentette, hogy az építkezésre érkező anyagokat azonnal kezelni kellett, nem volt megengedhető minimális várakozási idő sem, mindent rövid időn belül a felhasználás helyszínre kellett deponálni. A kivitelezésnél fő szempont volt az is, hogy ne legyen egyszerre túl sok anyag a szinteken, csupán annyi, amennyit valóban fel is kell használni az adott területen, nehogy a felhalmozódó anyag hátráltassa a szakágak megfelelő munkavégzését. A ProInterier Kft.-nek sikerült páratlan rutinnal és példás szakmai hozzáállással koordinálni a munkafolyamatokat és az elvártaknak megfelelő minőségben átadni a már használatban lévő F épületet és az E épület elkészült területeit.

Egy építkezés esetében a határidők betartása az egyik legfontosabb tényező, mind a fejlesztő, mind a kivitelező cég és természetesen a bérlők részéről is. Ezeket a határidőket sikerült is betartani, annak ellenére, hogy a feszített munkatempó és a két épület egyidejű kialakítása a megszokottnál nagyobb fegyelmet és szakértelmet kívánt. A kiemelkedő szakmai megoldásokon kívül, a ProInterier Kft. az F épület egyik legkreatívabban kialakított részére is rendkívül büszke. A lobbyk design elemei, asztalos szerkezeti munkái, továbbá a falburkolatok fából készült paneljai egy olyan egyedileg megálmodott koncepció részei voltak, melyeket sikerült teljes egészében az elképzelések és tervek szerint megvalósítani.

A megaprojekt végül összesen 123 000 m2-nyi bérlői területtel zárult. Az Atenor emlékezetes projektje még hosszú időn keresztül meghatározó része és egyik jelképe lesz korunk irodapiacának. Egy ekkora fejlesztés sikerén számos közreműködő építőipari cég osztozik, hiszen együttes és hatékony munkájuk nélkülözhetetlen lett volna a sikeres kivitelezést illetően. Közülük is kiemelkedő a ProInterier Kft. munkája, akiknek kézjegye mind a hat épületen fellelhető, méltán elnyerve a fejlesztő bizalmát.