A Diageo új sanghaji központja az élénk és dinamikus márkakultúrát tükrözi

A tervezés során kifinomult anyagok felhasználásával álmodták meg a dinamikus tereket, a cél pedig egy inspiráló munkahely megteremtése volt, ami támogatja a termékfejlesztést és az innovációt. Ez a fenntartható tér bemutatja a Diageo márkatörténetét, és rugalmasságot biztosít. Ösztönzi az együttműködést és az interakciót, összekapcsolva az alkalmazottakat, ügyfeleket és partnereket.

Az italgyártó cég mottója „Az élet ünneplése, minden nap, mindenütt” ihlette az új, közel 2000 négyzetméteres irodateret.

Hat korábbi Diageo projekt sikerét követően az ázsiai-csendes-óceáni térségben új, fenntarthatóságra összpontosító munkahelyet hoztak létre. A tér a modern munkaterület összes kulcsfontosságú kényelmét tartalmazza, beleértve egy speciális bárt, amely a Diageo értékes örökségét ünnepli. Minden Diageo irodában van ugyanis egy bár. Ez alól az új sanghaji tér sem kivétel, amely a maga nemében a térség legnagyobbjaként  akár 100 fő befogadására is alkalmas.

Az agilis irodakialakítás lehetővé teszi az önállóan munkavégzés mellett a csapatok együttműködését is. A bárrész is rugalmas, hiszen a kötetlen üzleti tárgyalások fogadásán kívül, könnyen átalakítható különleges alkalmakra és rendezvényekre a kollégák lazítását és szórakozását szolgáló helyszínné. 

A recepción az újrahasznosított réz elemek a Diageo fenntarthatóság iránti elkötelezettségét tükrözik, emellett az italok textúrájára is emlékeztetnek.

Az összes tárgyalótermet a Diageo klasszikus márkáiról nevezték el. Minden szobát úgy alakítottak ki, hogy tükrözze névadója stílusát. A „Johnnie Walker” helyiség falán lévő puhafa panelek például ennek a skót whiskynek a márkatörténetét és Sanghajba érkezését idézik fel. A Diageo nemzetközi vízióját Sanghaj kultúrájával kombinálták.  

A műalkotások, a termékek, a szekrényeken lévő látványelemek és a mennyezeten elhelyezett alkotások hozzájárulnak az egyedülálló márkaélményhez. Mindez rávilágít a Diageo kulturális örökségére, támogatja a munkatársak elköteleződését a vállalat irányába.

A különféle munkaállomások az egyedi igényeket is kielégítik. A nyitott iroda az együttműködést igénylő folyamatok ellátását szolgálja, a tárgyalók, csendes terek és telefonfülkék pedig a koncentrált munkavégzést támogatják. Mindegyik kényelmes környezet biztosít a formális és informális kommunikációhoz egyaránt. A munkaállomások többségét állítható magasságú asztalokkal és egyéb ergonomikus irodabútorokkal szerelték fel az optimális kényelem érdekében.

A Diageo az alkalmazottak jólétére és fenntarthatóságára összpontosít.  Annak érdekében, hogy elérjék a 2030-ra kitűzött célokat, kizárólag energiahatékony, újrahasznosítható vagy újrahasznosított anyagokat használtak az iroda kialakításakor, amelyek az „Új értékteremtés az örökségen keresztül” koncepciót fejezik ki. Ezek az anyagok szén-dioxid-semlegesek, zöld címkével rendelkeznek, etikus gyakorlatot folytató cégektől vásároltak, és hozzájárulnak a tér általános fenntarthatóságához. Ezek az erőfeszítések közelebb hozzák a Diageót hosszú távú fenntarthatósági céljaihoz.

Forrás: Officesnapshots.com
Fotók: Vitus Lau