Jövőorientált iroda és bemutatóterem Kolozsváron

A Morphoza korszerű, jövőorientált irodahelyiséget és bemutatótermet tervezett a romániai Kolozsváron.

A suszter cipője mindig lyukas, tartja a mondás, de ez az építészek számára kialakított iroda rácáfol az állításra. Az elmúlt években átélhettük az irodaterek és a munkavállalói igények radikális átalakulását. A Morphoza a megszerzett tapasztalatokból merítve egy igazán jövőbiztos irodát tervezett a csapat számára.

Az emberek társaságkedvelő lények. Ebből kiindulva a több mint 700 négyzetméteres teret egy olyan modell mentén valósították meg, amit egy nyüzsgő város élete inspirált. A városok ugyanis lakóik szükségletei köré épülnek. Így van ez az irodai dolgozókat fogadó terekkel is, amelyek a zöldterületektől a nyüzsgő belvárosig egy adott igényt vagy tevékenységet elégítenek ki.

A városközponthoz hasonlóan szervesen fejlődő OffiCITY modell folyamatosan alkalmazkodik a felhasználók igényeihez, tökéletes környezetet teremtve a különféle tevékenységekhez, így ösztönözve az agilis, dinamikus és rugalmas működést, amit kiemelt fontosságú szempontként kezeltek az új kolozsvári Morphoza iroda kialakításakor.

Belváros: Az „élmény” köré tervezett Belváros a bejáratnál található, ahol a látogatók azonnal elmerülnek egy zöldellő, színes és vibráló elemekkel kialakított oázisban. Az első falon egy nagy, egzotikus falfestmény kapott helyet, amelyet szépen kiegészítenek bútorelemek és dekorációk. Egyedülálló és rugalmas elrendezésével ez pont tökéletes a kötetlen találkozókhoz vagy kikapcsolódáshoz, miközben támogatja az alkalmazottak jólétét és az összetartozás érzését.

Uptown: Ez a problémamegoldás, a közösség és az innováció helye. Tárgyalótermek, nyitott és zárt projekttermek, alternatív munkaterületek mind megtalálhatók ebben a zónában. Hangelnyelő tulajdonságú elválasztó panelek és akusztikus függönyök használatával a Morphoza rugalmas elrendezést hozott létre egy nyitott térben, amely alkalmas nagy csoportok számára vagy egyéni munkavégzéshez is.

Backstage: Ez a tér az iroda szíve, tökéletesen reflektál a rugalmasságra. A konyharésznek és a nagyméretű videofalnak otthont adó rész alkalmas kötetlen találkozókra, kávészünetekre és külső rendezvényekre.

Lakossági: Ez a „körzet” biztosít lehetőségek a tanulásra és a feltöltődésre négy szobával és szeparált területekkel.

Az új munkaterületen egy olyan teret is létrehoztak, amely az irodában dolgozók és a távolról dolgozók közötti kommunikáció optimalizálását teszi lehetővé. Természetesen minden szobát felszereltek foglalási rendszerekkel, AV technológiával, intelligens képernyőkkel, vezeték nélküli technológiával és fényvezérlő rendszerekkel is.

Forrás: Officesnapshots