Ez nagyon durva! A svájci gazdagok port törölgetnek az irodákban

Takarékossági okokból Genfben több száz tisztviselő saját maga takarítja az irodáját és üríti ki a szemeteseket – közölte kedden az urbanisztikai hivatal szóvivője. A tavaly ősszel kísérleti jelleggel bevezetett intézkedést fokozatosan kiterjesztik a közigazgatás más szektoraira is. Az ATS svájci hírügynökség jelentése szerint jelenleg 800 állami alkalmazott takarít maga után. Az intézkedéssel párhuzamosan az épületek […]

Takarékossági okokból Genfben több száz tisztviselő saját maga takarítja az irodáját és üríti ki a szemeteseket – közölte kedden az urbanisztikai hivatal szóvivője. A tavaly ősszel kísérleti jelleggel bevezetett intézkedést fokozatosan kiterjesztik a közigazgatás más szektoraira is. Az ATS svájci hírügynökség jelentése szerint jelenleg 800 állami alkalmazott takarít maga után.

Az intézkedéssel párhuzamosan az épületek takarítását kiszervezték. Az akció egyelőre kísérleti stádiumban van, ezután értékelik – mondta kedden Bernard Fave, az urbanisztikai hivatal vezetője, megerősítve a La Tribune de Geneve című genfi lap értesülését.

A tisztségviselők felelősek a hivatali helyiségükhöz tartozó szeméttároló kiürítéséért és az irodák portalanításáért. Minden munkahelyet elláttak porronggyal is. Az intézkedés által érintett épületek mind a közigazgatáshoz tartoznak, az oktatásra és az egészségügyre nem vonatkozik a takarítási kötelem.
 

SOCIAL BOX