Debrecenben wifi lesz mindenhol

A Nagyváradi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 program keretében meghirdetett pályázatra „Ingyenes WiFi és HOT SPOT elérési pontok kialakítása Nagyváradon és Debrecenben – HS_OD” címmel. A Nagyváradi Önkormányzat Projekt Partnerként a Debreceni INFO PARK Nonprofit Közhasznú Kft-t kérte fel. A Nagyváradi önkormányzat és a Debreceni INFO PARK Nonprofit Közhasznú […]

A Nagyváradi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 program keretében meghirdetett pályázatra „Ingyenes WiFi és HOT SPOT elérési pontok kialakítása Nagyváradon és Debrecenben – HS_OD” címmel. A Nagyváradi Önkormányzat Projekt Partnerként a Debreceni INFO PARK Nonprofit Közhasznú Kft-t kérte fel.

A Nagyváradi önkormányzat és a Debreceni INFO PARK Nonprofit Közhasznú Kft. közös projektjének célja hogy javítsa a határ menti kommunikációt az eurórégióban azáltal, hogy ingyenesen hozzáférhető WiFi és HOT SPOT Internet elérési pontokat alakit ki Nagyvárad és Debrecen különböző nyilvános helyein.

Ennek keretében Debrecenben 80 db eszköz kerül telepítésre, amelynek köszönhetően jelentősen megnövekszik az ingyenes Internet csatlakozási lehetőséget biztosító területek száma a városban.

A pályázó cég közbeszerzés útján választotta ki a kivitelező céget. A közbeszerzés lefolytatását követően 2013. február 23-án megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A fejlesztés március 31-ig készül el, így már tavasszal elérhetővé válik a városban a 80 db eszközből álló rendszer, amely keretében végpontonként minimum 256 Kbps internet sávszélességű Internetet használhatnak az érdeklődők.
 

SOCIAL BOX