Új egyetemi campus Budapesten

Az óbudai Graphisoft Parkba költözik az IBS a budai Tárogató úti épületből – közölte a Napi Gazdaság. A több mint ezer hallgatóval rendelkező oktatási intézmény a közelmúltban megkötött hosszú távú szerződés keretében egy felújított műemlék épületet vesz birtokba. A Graphisoft Park 18 hektáros területén 65 ezer négyzetméter irodaterülethez 14 ezer négyzetméter alapterületű műemlék épület kapcsolódik. […]

Az óbudai Graphisoft Parkba költözik az IBS a budai Tárogató úti épületből – közölte a Napi Gazdaság. A több mint ezer hallgatóval rendelkező oktatási intézmény a közelmúltban megkötött hosszú távú szerződés keretében egy felújított műemlék épületet vesz birtokba.

A Graphisoft Park 18 hektáros területén 65 ezer négyzetméter irodaterülethez 14 ezer négyzetméter alapterületű műemlék épület kapcsolódik. A fejlesztésekre 800 ezer eurót fordítottak 2012-ben és várhatóan további 400 ezer eurót költenek még erre idén.

A műemlék épületek a felújítás után oktatási célokat szolgálnak, ősztől ide költözik Bojár Gábor magánegyeteme, az Aquincumi Technológiai Intézet (AIT) is. Az egyetemi campus kialakításához a Graphisoft Park egy újabb éttermet és diákszállót is épít − e két beruházás mintegy kétmilliárd forintba kerül majd.

SOCIAL BOX