Kafka egy New York-i romkocsmában dolgozik

A Broadway és a Houston sarkán került kialakításra a Prince Media irodája, amely félig irodaként, féli lakásként funkcionál. A loft Manhattan SoHo negyedében található, amely New York egyik legérdekesebb negyede, hiszen rengeteg művészgaléria található itt, a művészek és egyéb extravagáns figurák számára számtalan loftlakás lett kialakítva. Mindemellett egyre több üzlet és menő butik nyitja meg […]

A Broadway és a Houston sarkán került kialakításra a Prince Media irodája, amely félig irodaként, féli lakásként funkcionál. A loft Manhattan SoHo negyedében található, amely New York egyik legérdekesebb negyede, hiszen rengeteg művészgaléria található itt, a művészek és egyéb extravagáns figurák számára számtalan loftlakás lett kialakítva. Mindemellett egyre több üzlet és menő butik nyitja meg kapuit, szóval egyfajta szórakoztató negyedről beszélhetünk. A SoHo az épített örökség része is, védelméről már 1973-ban intézkedtek, és a megóvandó terület határait 2010-ben kibővítették, így ma már közel 500 épület élvez védettséget. A SoHo ugyanis az öntöttvas épületek Mekkája, ezért aztán nagyszerű terepe a loftlakásoknak és -irodáknak. 

A HomePolish tehát ebben a történelmi miliőben alakította ki a Prince Media tulajdonosának, Phillip Kafkának újdonsült irodáját és lakását. Kafka egyébként műgyűjtő is, ezért az is célként lebegett szeme előtt, hogy gyűjteményének különleges tárgyai vegyék körbe mind a privátszféráját, mind a munkateret. Az iroda az ablakok mentén lett kialakítva, így egyrészt természetes fényt kap, másrészt nagyszerű kilátás nyílik a városra, hiszen a cég marketinganyagaiban is feltűnik a felhőkarcolók által megrajzolt sziluett.

Jól illeszkedik egymáshoz a teret uraló téglafal és a faburkolattal ellátott padló. Mindezekhez csatlakoznak azok a területek, ahol számos dizájnerbútor kapott helyett, mint például Wegner’s Wishbone vagy éppen Eames Lounge székek. Persze egy adott térben nem könnyű szétválasztani a munkaterületet és a magánszférát, de ezekkel az óriási innovatív, mobilis falakkal a lakóterület varázslat nélkül egy csapásra eltűntethető, hogy a munkára lehessen koncentrálni. Az elhúzható panelelemeken pedig nagyszerű épületek teszik teljessé a művészi élvezetet. A munkateret mindenesetre egy békebeli motorkerékpár felügyeli, helyettesítendő egy igazi vérebet. 


 


 


 


 


 


 

SOCIAL BOX