Íme a Prezi új fantasztikus irodája!

A Prezi nevű magyar internetes prezentációkészítő szoftvert fejlesztő cég értéke meghaladhatja a 100 millió dollárt. Világszerte 17 millióan használják a szoftvert, a felhasználók száma pedig havonta 1 millióval emelkedik, és másodpercenként jön létre egy-egy újabb Prezi-prezentáció. A 2008-ban Budapesten indított vállalkozást az informatikára szakosodott amerikai Accel Ventures kockázatitőke-befektető társaság 14 millió dollárral finanszírozza. A Prezi […]

A Prezi nevű magyar internetes prezentációkészítő szoftvert fejlesztő cég értéke meghaladhatja a 100 millió dollárt. Világszerte 17 millióan használják a szoftvert, a felhasználók száma pedig havonta 1 millióval emelkedik, és másodpercenként jön létre egy-egy újabb Prezi-prezentáció. A 2008-ban Budapesten indított vállalkozást az informatikára szakosodott amerikai Accel Ventures kockázatitőke-befektető társaság 14 millió dollárral finanszírozza.

A Prezi összesen 120 embert foglalkoztat Budapesten és San Franciscóban, de úgy tűnik, hogy a cég növekedése töretlen. A korábbi Károly körúti központjukból nemrég költöztek be vadonatúj irodájukba a Nagymező utcai Merkúr Palotában. Az épület 1903-ban készült el, és eredetileg a Terézvárosi telefonközpont üzemelt itt, majd a Telekom bérelte, és meglehetősen mostoha díszletekkel népesítette be. Most a Prezi újjávarázsolta a teret. Az alaprajzi kialakítás egy hatalmas nyitott irodát formáz, amely egy gigantikus belmagasságú teremben került elhelyezésre. A modern és régi házasításából egészen különleges atmoszféra alakult ki. A Prezi a nagy nemzetközi technológiai cégek mintájára a közösségi tér bűvös erejében hisz, és eddigi sikerei alapján ez a várakozás nem is alaptalan.

 

 

 

SOCIAL BOX