A Talentis Group a Pest megyei vállalkozásokkal fogott össze

A Zsámbéki-medencében megvalósuló Talentis Program eredményeként olyan tudásközpont épül fel, amely a világszínvonalú kutatási eredmények és a magasan kvalifikált munkaerő alkalmazására épülő cégeknek nyújt igényes munkakörnyezetet. A program részeként 2009-ben adták át Herceghalmon a Talentis Business Parkban az Innovációs Központ és Inkubátorházat. A Talentis program szerepel az Új Széchenyi Tervben, mint kiemelt innovációs program, valamint […]

A Zsámbéki-medencében megvalósuló Talentis Program eredményeként olyan tudásközpont épül fel, amely a világszínvonalú kutatási eredmények és a magasan kvalifikált munkaerő alkalmazására épülő cégeknek nyújt igényes munkakörnyezetet. A program részeként 2009-ben adták át Herceghalmon a Talentis Business Parkban az Innovációs Központ és Inkubátorházat. A Talentis program szerepel az Új Széchenyi Tervben, mint kiemelt innovációs program, valamint a Talentis Group 2011-ben együttműködési megállapodást kötött a Kormánnyal, így az itt megvalósuló kiemelt projektek egyedi támogatásokat kaphatnak. 

Az innovációs program egyik legújabb eredményeként a Talentis Group a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarával (PMKIK) április 11-én kötött együttműködési megállapodást. Az együttműködés jelentőségét és nagyságrendjét jelzi, hogy PMKIK-nél eddig közel százhúsz ezer vállalkozás regisztrált. A kamara megalakulása óta folyamatosan bővíti szolgáltatásait, tevékenységi körébe jól illeszkedik a Talentis Grouppal történő kooperáció, amelynek értelmében vállalkozásaik számos versenyképes szolgáltatást vehetnek igénybe. A PMKIK tapasztalata szerint ugyanis Pest megyében kevés az innovatív vállalkozás, amelynek fő oka, hogy a kkv-szektornak nincs kellő innovációs, kutatási és fejlesztési ismerete.

„Az együttműködés célja a Pest megyei kezdő, illetve már nem kezdő, de fejlődni vágyó mikro-, kis- és középvállalkozások számára olyan szolgáltatás-együttes kialakítása, amelyek igénybevételével a kkv-k költségmegtakarítást, gyorsabb fejlődést és biztosabb üzleti működést érhetnek el. A vállalkozások kiszámíthatóbb jövője érdekében közös innovációs stratégiát dolgozunk ki, amely tartalmazza a Pest megyei vállalkozások aktivitásának feltérképezését és innovációs ismereteinek bővítését” – mondja Dr. Kupcsok Lajos, a PMKIK főtitkára. 

„A Talentis Group biztosítja a vállalkozások működéséhez szükséges helyszínt és az adminisztratív, üzletviteli, valamint innovációs szolgáltatásokat. A kooperáció keretében fontos kiemelnünk, hogy a Talentis Business Park, mint Pest Megye legkorszerűbb Innovációs infrastruktúrája, korszerű technikával felszerelt irodái, műhelyei, laborjai és a tárgyalók a PMKIK regisztrált tagjai részére 20 % extra kedvezménnyel vehetők igénybe” – hangsúlyozza Szénási Zsolt, a Talentis Group fejlesztési igazgatója.

A Talentis Innovációs Központ és Inkubátorházban Vállalkozásfejlesztési Központot hoznak létre, ahol világszínvonalú szervezeti és technikai feltételek között a megyében működő cégek számára nyújtanak szolgáltatásokat, így azok versenyképessége jelentősen növekedhet. Többek között tanulószerződéses programokat szerveznek, hogy a Talentis Business Parkba betelepülő vállalkozók szakmai utánpótlását megalapozzák. Közösen dolgoznak ki és nyújtanak be hazai és nemzetközi projekteket, pályázatokat.

Továbbá a kamara három alapszolgáltatását – pályázatfigyelés, üzleti partnerkeresés, pénzügyi szolgáltatások – a Talentis partnervállalkozói térítésmentesen vehetik igénybe. Mindemellett az innovációs stratégia kidolgozásában is együttműködnek; konferenciákat, előadásokat tartanak a Talentis Business Park és Pest Megye vállalkozóinak. Valamint csoportos céglátogatásokat szerveznek középiskolák számára, hogy a diákok a valóságban lássák: hogyan működik egy vállalkozás, milyen kompetenciákat és gyakorlati magatartásformákat kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy sikeres vállalkozókká váljanak.

Együttműködésüket tovább erősíti, a PMKIK Törökbálinton ősszel megnyíló Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központja, és a Talentis Herceghalom központjában található bázisának közelsége, valamint az itt található szolgáltatóközpont, az ABACUS **** Superior Business & Wellness Hotel és Rendezvényközpont is. A Talentis tehát olyan inspiráló üzleti környezetet biztosít a Pest megyei vállalkozásoknak, amely átlendíti őket a nehézségeken, így koncentrálni tudnak fő tevékenységükre, megerősödnek, és piacképessé válnak.

SOCIAL BOX