Profitnövekedés az ING-nél

Az ING Group NV profitja megduplázódott az idei első negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte a cég szerdán. A holland banki és biztosítási csoport adózott eredménye 1,804 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 728 millió euróról, amihez jelentősen hozzájárult az ázsiai életbiztosítási üzletág értékesítése. A profit nagyjából megfelelt az elemzői várakozásokban szerepelt […]

Az ING Group NV profitja megduplázódott az idei első negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte a cég szerdán. A holland banki és biztosítási csoport adózott eredménye 1,804 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 728 millió euróról, amihez jelentősen hozzájárult az ázsiai életbiztosítási üzletág értékesítése. A profit nagyjából megfelelt az elemzői várakozásokban szerepelt 1,777 milliárd eurónak.

A legnagyobb holland bank azt közölte, hogy az alacsony megtérülés miatt az európai és ázsiai biztosítási ágazat továbbra is nyomás alatt áll. Ebben a szegmensben a negyedéves üzemi eredmény 79 millió euró volt, ami 39 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi 129 millió euróhoz képest.

SOCIAL BOX