Új vállalati termékfejlesztés a BTelnél

A nemrégiben hazai technológiai céget felvásárló BTel, amellett, hogy a tőkeemeléssel támogatja az optimális tőkeszerkezet fenntartását, a szakmai partnerség keretében újabb lépést tesz a vállalatoknak kínált szolgáltatások bővítése felé. Az Elastoffice fejlesztéseinek integrálásával a jövőben a BTel vállalati ügyfelei a mikrovállalatoktól a multinacionális cégekig hatékony, teljes körű, felhőalapú dokumentumkezelési és vállalatirányítási megoldáshoz juthatnak. „Az új […]

A nemrégiben hazai technológiai céget felvásárló BTel, amellett, hogy a tőkeemeléssel támogatja az optimális tőkeszerkezet fenntartását, a szakmai partnerség keretében újabb lépést tesz a vállalatoknak kínált szolgáltatások bővítése felé. Az Elastoffice fejlesztéseinek integrálásával a jövőben a BTel vállalati ügyfelei a mikrovállalatoktól a multinacionális cégekig hatékony, teljes körű, felhőalapú dokumentumkezelési és vállalatirányítási megoldáshoz juthatnak.

„Az új technológia beépítése a kínálatunkba egyszerre igényli az informatikai és a távközlési szolgáltatói hátteret, ami a BTel Technologies-nek köszönhetően nálunk már adott” – emelte ki Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója. – „Az új stratégiai partnerség révén pedig a távközlés és az informatika integrálódása mostantól a konkrét termékfejlesztés szintjén is elindulhat. A vállalati fókusz és ennek jövőbeli eredményei komoly hozzáadott értéket jelentenek majd ügyfeleink számára más szolgáltatókkal szemben is. Ugyanakkor, a BTel előtt további távlatokat nyitnak az eredményesség növelésére, az ügyfélkör és a kínálat bővítésére, sőt, akár még a jövőben az Elastoffice-szal közösen kifejleszthető termékek hazai és nemzetközi értékesítésére is.”

A BTel és az Elastoffice AG stratégiai együttműködésének alapja az Elastoffice eoSERVER elnevezésű megoldása. Ez a felhőalapú vállalatirányítási rendszer, amelyet a jövőben a BTel vállalati ügyfelei infokommunikációs szükségleteik szerint alkalmazhatnak, cégmérettől és életciklustól függetlenül jelentős megtakarítást eredményez a működési költségekben, zökkenőmentesen kezeli a vállalatok jelentős ütemű növekedését is, és az igényeknek megfelelően, rugalmasan képes támogatni a professzionális és biztonságos „mobilirodák” széleskörű elterjedését. Külön előnye, hogy az új vállalati szolgáltatás a mikro-vállalkozásoktól a multicégekig mindenhol képes lesz megfelelni a dokumentumkezelési és vállalatirányítási igényeknek.

A stratégiai partnerségről szóló döntéssel egyidőben a Business Telecom Nyrt. igazgatótanácsa április 30-i határozatával jóváhagyta a társaság alaptőkéjének összesen 25 millió forinttal, 845,288 millió forintról 870,288 millió forintra emelését. Az emelés módja 250.000 darab új törzsrészvény zártkörű kibocsátása volt, 1.200 forint/db kibocsátási árfolyamon. A jegyzett tőke mértéke az emelés eredményeképpen 25.000.000 forinttal emelkedett. A kibocsátási árfolyam és a névérték közötti különbözet, amely az április 30-i határozat értelmében 275.030.000 forint, a társaság tőketartalékába kerül, hozzájárulva a BTel stabil tőkeszerkezetének fenntartásához, miközben cégértéknövelő beruházásokra, fejlesztésekre és akvizíciókra fordítható forrást biztosít.
 

SOCIAL BOX