Szinte mindenki mérnök akar lenni!

Kelet- és közép-európai összesítésben az orvosi pálya a legvonzóbb (17 százalék) a szülők számára, azt szorosan a jogász (15 százalék) követi, a régióban a harmadik helyre került a kreatív pálya (14 százalék), míg negyedik lett a saját vállalkozás (12 százalék). A régiós átlagtól eltérően a mérnöki pálya a legnépszerűbb a magyar szülők körében (20 százalék), […]

Kelet- és közép-európai összesítésben az orvosi pálya a legvonzóbb (17 százalék) a szülők számára, azt szorosan a jogász (15 százalék) követi, a régióban a harmadik helyre került a kreatív pálya (14 százalék), míg negyedik lett a saját vállalkozás (12 százalék).

A régiós átlagtól eltérően a mérnöki pálya a legnépszerűbb a magyar szülők körében (20 százalék), míg az orvoslás csupán az ötödik helyre került a listán. A második legkedveltebb foglalkozás idehaza is a jogász (17 százalék), amit a kreatív szakma (15 százalék) és a saját vállalkozás (13 százalék) követ. Az orvosok után a hatodik legnépszerűbb pálya a sportolóké, míg a hetedik és a nyolcadik helyen 5 százalékkal a fogorvos és az építész áll. A legkedveltebb hivatások tízes listáját a rendőr és a tudós zárja.
 

SOCIAL BOX