Újabb szabad vállalkozási zónák

A szabad vállalkozási zónák meglévő, 47 kistérséget és 903 települést érintő száma 14 kistérség 177 településével bővül – jelentette be az államtitkár. A távolléti díj számítása pedig úgy módosul, hogy a szabadságon lévő havibéres dolgozók bére nem változik, vagyis visszaáll a korábbi számítási mód – tette hozzá az államtitkár.    A vállalkozási zónák bővítéséről hamarosan […]

A szabad vállalkozási zónák meglévő, 47 kistérséget és 903 települést érintő száma 14 kistérség 177 településével bővül – jelentette be az államtitkár. A távolléti díj számítása pedig úgy módosul, hogy a szabadságon lévő havibéres dolgozók bére nem változik, vagyis visszaáll a korábbi számítási mód – tette hozzá az államtitkár.
  
A vállalkozási zónák bővítéséről hamarosan megjelenik a kormányrendelet, míg a távolléti díj számítását módosító törvényjavaslat a napokban a parlament elé kerül. A munkahelyteremtő pályázatokon egy munkahely létesítésére 3 millió forintot lehet nyerni, de a szabad vállalkozási övezetekben végrehajtott fejlesztésekhez további 700 ezer forint jár. Ezzel magyarázta az államtitkár azt, hogy a 10 milliárdos kiírásra 22 milliárd forint igény érkezett, és ebből aránytalanul magas – 7,8 milliárd forint – a zónák részesedése.
   
A jövőben a megyei önkormányzatok látják el információval a zónákról az érdeklődő vállalkozókat. Az új vállalkozási zónák között van a devecseri, nagyatádi, komlói, pásztói, bélapátfalvai, sátoraljaújhelyi, mezőtúri, kiskunhalasi és bajai kistérség is.

SOCIAL BOX