A Market vezérigazgatója arra biztat, hogy vállalkozz itthon

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2015. november 16-22. között a világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon nyolcadszorra rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az ingyenes eseménysorozatra a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében kerül sor, mely a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata. A Vállalkozz Itthon Nap előadójaként az építőiparban már 20 éve az egyik legprofesszionálisabb […]

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2015. november 16-22. között a világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon nyolcadszorra rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az ingyenes eseménysorozatra a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében kerül sor, mely a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata.

A Vállalkozz Itthon Nap előadójaként az építőiparban már 20 éve az egyik legprofesszionálisabb vállalat első számú embere, a Market Építő Zrt vezérigazgatója, Scheer Sándor tett eleget a szervezők felkérésének. Saját tapasztalatain keresztül beszélt a siker kulcsairól, tanácsokat adott, hogy mire kell odafigyelni már az induláskor, és megosztotta azokat a kihasználatlan piaci réseket, amikbe érdemes lehet beszállni a fiatal vállalkozni vágyóknak.

Az építőipart reális életpályát nyújtó, sok lehetőséget és innovációt magába foglaló területnek tartja, ahol szép hazai sikereket érhetnek el, akár már a kezdeti időszakban is. Mindenkit arra biztatott, hogy merjen belevágni, de hangsúlyozta, hogy a naprakészség, a piaci ismeretek és a teljesíthető stratégia felállítása elengedhetetlen feltételek. Kiemelte, hogy a sikerhez szükséges a kitartó munka, a pozitív kisugárzás, illetve gyakran kell hozzá szerencse. Mindenkinek ajánlotta, hogy olyan emberekkel, társakkal, kollégákkal vegye körbe magát, akik valós segítséget és motivációt nyújtanak.

Előadása végén kitért azokra az építőipari hiányszakmákra, melyek kiöregedőben vannak, utánpótlásuk nélkül komoly problémák lehetnek. A szakipari munkák közül megemlítette például a festés, burkolás, gipszkartonos, kőműves, épületgépészeti és épületvillamossági területeket, ahol gyakorlatilag biztosított az azonnali munkakezdés lehetősége, akár a Market Építő Zrt. partnereként. Úgy véli érdemes ma az építőiparban vállalkozást indítani és szakembereket képezni.

SOCIAL BOX