A kisvállalkozásokat is támogatják

Az Európai Bizottság döntésével Magyarország egyedi engedélyt kapott uniós forrásból finanszírozott kis- és középvállalati kockázati tőkeprogramjának kibővítésére. A jövőben nagyobb értékű befektetéseket is megvalósíthat a Széchenyi Tőkebefektetési Alap, befektetőtársak bevonásával akár 750 ezer euróra is növekedhet a befektetések egyedi értékhatára. A magyar kis és közép-vállalati kör tőkehelyzetének megerősítése érdekében szükséges az uniós források bevonása, hiszen […]

Az Európai Bizottság döntésével Magyarország egyedi engedélyt kapott uniós forrásból finanszírozott kis- és középvállalati kockázati tőkeprogramjának kibővítésére. A jövőben nagyobb értékű befektetéseket is megvalósíthat a Széchenyi Tőkebefektetési Alap, befektetőtársak bevonásával akár 750 ezer euróra is növekedhet a befektetések egyedi értékhatára. A magyar kis és közép-vállalati kör tőkehelyzetének megerősítése érdekében szükséges az uniós források bevonása, hiszen a 75 és 200 millió forint közötti tőkeigényre nincs egyéb tőkebevonási alternatíva bizonyos vállalkozások előtt. Az engedély birtokában a Széchenyi Tőkebefektetési Alap akár tőkéstársat is bevonhat egyes befektetéseihez.

Az Új Széchenyi terv keretein belül működő Széchenyi Tőkebefektetési Alap számára újabb, a magyar kkv-szektor tőkeigényét kielégítő befektetési konstrukciók bevezetését engedélyezte az Európai Bizottság. A tőkebefektetések új formája, amely magánbefektetőkkel közösen megvalósuló kihelyezést is lehetővé tesz az alap számára, kibővíti a befektetési lehetőségek és értékhatárok körét is. Ezzel a hazai kkv-k finanszírozási eszköztára újabb tőkealapú, visszatérítendő forrással egészült ki.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap az Európai Bizottságtól kapott felhatalmazás alapján három új tőkebefektetési konstrukciót hirdet meg, amelyek a korábbi 200 ezer eurós értékhatáron jóval túlmutató, 750 ezer eurós tőkebevonást is lehetővé tesznek. A visszatérítendő tőkeforráshoz azok a már legalább két éve működő, legfeljebb kétmilliárd forintos árbevételű magyar kis- és középvállalatok juthatnak hozzá, amelyek növekedési, fejlesztési terveik eléréséhez keresnek tőkét. A tőkebevonásra többféleképpen is lehetőség nyílik, önállóan vagy társbefektetőkkel közösen.

SOCIAL BOX