30 millió euró értékű megállapodást kötött az Appeninn az Erste Bankkal

Az Erste Bank az Appeninn minőségi ingatlanportfóliója és stabil jövedelemtermelő képessége alapján döntött a finanszírozási megállapodás megkötéséről. Az új fedezet bevonása mellett megkötött átstrukturálás 1,4 milliárd forint fizetési halasztást jelent az Appeninn számára, illetve összhangba kerül a bevételek és hitelek devizaneme, jelentősen növelve ezzel a társaság stabilitását. Az Erste Bank a cégcsoport minőségi ingatlanportfóliója, stabil […]

Az Erste Bank az Appeninn minőségi ingatlanportfóliója és stabil jövedelemtermelő képessége alapján döntött a finanszírozási megállapodás megkötéséről. Az új fedezet bevonása mellett megkötött átstrukturálás 1,4 milliárd forint fizetési halasztást jelent az Appeninn számára, illetve összhangba kerül a bevételek és hitelek devizaneme, jelentősen növelve ezzel a társaság stabilitását.
Az Erste Bank a cégcsoport minőségi ingatlanportfóliója, stabil jövedelemtermelő képessége, és eddig elért eredményei alapján döntött a 30 millió euró összegű finanszírozási megállapodás megkötéséről.

„Az Appeninn kitűnő lokációjú fővárosi ingatlanjai, ezek magas és stabil kihasználtsága, valamint az újonnan bevont fedezeti ingatlan kellő garanciát jelentettek számunkra ahhoz, hogy a cégcsoport számára biztosítsuk a szükséges hosszú távú forrásokat” – mondta Balázs Zoltán, az Erste Bank speciális kezelésű ingatlanok igazgatóságának vezetője. –„Megállapodásunk részeként egy új ingatlan hitelátvállalással történő átvételére is sor került, amelynek felújítására szerződésünk részben forrást is biztosít az Appeninn számára. Így a fő kompetenciákra építve mindkét fél számára előnyösebb helyzetet tudtunk kialakítani.”

A megállapodás az Appeninn Holding hatékony és átlátható működését és a portfólióban lévő ingatlanok díjbevételei és hitelei közötti összhangot erősíti, emellett a  restrukturálás az elkövetkező időszakban 1,4 milliárd forint fizetési halasztást is jelent a cégcsoport számára. Az így felszabaduló forrásokat a társaság a portfólió további bővítésére kívánja fordítani. „Az ingatlan-portfólióhoz kapcsolódó finanszírozás devizanemének átalakítása a stabil, és eredményes működés érdekében megtett fontos lépés volt. Az árfolyamkitettség csökkenése mellett a portfóliónk hitelezési időtávja is kedvezően módosult, az egyes ingatlanokhoz egységes, hosszú futamidejű finanszírozás kapcsolódik. A sikeres megállapodás azt is mutatja, hogy a megfelelő ingatlanpiaci célhoz található forrás a hazai piacon”- emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója. A hitelek átstrukturálását követően a hitellejárati időtáv egységesen 10 év lesz, az ingatlanok pedig közös jelzálogfedezetet jelentenek a finanszírozó számára.

A megállapodás részeként az Appeninn egy új fedezeti ingatlan bevonása mellett vállalta az üzemeltetésében lévő Gellért–hegyi Villa Montana lakó és irodapark átvételét és a bérlői igényeknek megfelelő, értéknövelő fejlesztések elvégzését, amelyekkel az ingatlan üzemeltetése is hatékonyabbá tehető. „A mintegy 300 millió forint értékű beruházáshoz szükséges forrásokhoz a bank is hozzájárul, átütemezést biztosítva egyes ingatlanelemek törlesztéséből, a beruházások előrehaladásához illeszkedő ütemezésben”- emelte ki Székely Gábor.
 

SOCIAL BOX