Ha jön a víz, akkor se álljon meg a munka!

Az árvízveszély problémájával nem csak a homokzsákot rakodóknak, hanem a munkáltatóknak is szembesülniük kell. A tömegközlekedés korlátozása, az egyes irodaházak, telephelyek bezárása komoly kihívás elé állítják a vállalatokat. Fel kell készülniük a folytonos üzletmenet és az ügyfélkiszolgálás nehézségeire, szerződésteljesítés hiányában akár kötbér fizetésére is. A Magyar Távmunka Szövetség emiatt arra buzdít mindenkit, hogy az elkövetkező […]

Az árvízveszély problémájával nem csak a homokzsákot rakodóknak, hanem a munkáltatóknak is szembesülniük kell. A tömegközlekedés korlátozása, az egyes irodaházak, telephelyek bezárása komoly kihívás elé állítják a vállalatokat. Fel kell készülniük a folytonos üzletmenet és az ügyfélkiszolgálás nehézségeire, szerződésteljesítés hiányában akár kötbér fizetésére is. A Magyar Távmunka Szövetség emiatt arra buzdít mindenkit, hogy az elkövetkező napok közlekedési nehézségeiben, aki távolról, otthonról is el tudja végezni a munkáját, az jelezze munkáltatójának, és kérjen “távmunkás” napot.

A vis major helyzetek is az olyan alkalmak egyike, amikor a vállalatvezetésnek át kell tekintenie a munkafolyamatokat. A kiesés egy része kiküszöbölhető, ha a vállalat dolgozói tudnak távolról is dolgozni. Megoldást jelent az árvízveszélyt elkerülő munkavállalók otthonában történő távmunka-végzés, ezen kívül kiutat nyújthat a távmunka-házakban vagy közösségi irodákban átmenetileg kibérelt munkaterek, munkaállomások is.

A távmunka segítheti a munkáltatót a kiesések csökkentésében, de segíti a munkavállalót is, akinek a közlekedési nehézségek vagy ingatlanja és ingóságai megóvása miatt nem feltétlenül kell fizetett vagy fizetés nélküli szabadságra mennie és kimaradnia a munkából, hanem élhet a távmunka rugalmasságával. Dolgozhat onnan és akkor, ahonnan, és amikor lehetőségei engedik.

Magyar Távmunka Szövetségről:

2004. augusztusában alakult meg, a távmunka elterjedésének és népszerűsítésének céljából. A távmunkásokat foglalkoztatók, valamint a jövőben foglalkoztatni kívánó vállalkozások érdekképviseletét tűzte ki elsődleges feladatául, hogy a távmunka kultúra fejlesztését, a magyarországi távmunkázó társadalom kialakulását elősegítsék. A szövetség további célja, hogy felismerje és kidolgozza azokat az eszközöket, ahol a szakmai tevékenységükkel, projektjeikkel és munkacsoportjaik eredményeivel hatással lehetnek a hazai távmunka társadalom fejlődésére. A Magyar Távmunka Szövetség távmunkát nem közvetít, de tanácsadást nyújt az érdeklődőknek az elhelyezkedés vagy a munkához jutás esélyének növelésében.

További információ: www.tavmunka.org

SOCIAL BOX