Munka határok nélkül, avagy dolgozz szabadon!

A vírusidőszak pozitív hozadéka a távmunka trenddé válása, melynek köszönhetően határtalanná váltak a munkavégzés helyének lehetőségei. Csendes tópart, nyüzsgő coworking iroda vagy egy eldugott kávézó? A munkavégzés most kezd csak igazán szabaddá válni!

Hazánkban a pandémia előtt jócskán uniós átlag alatti volt a rendszeresen otthonról dolgozók aránya. A vírus hatására világszerte sokan ismerkedtek meg az otthoni munkavégzéssel, ami nagy valószínűséggel most már elengedhetetlen része lesz a jövő munkaszervezésének itthon is.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Magyarország legnagyobb állásközvetítő portálján a járványhelyzet előtt még 1 százalékot sem ért el a távmunkában meghirdetett állások aránya, 2020 áprilisára azonban mindez a kilencszeresére nőtt. A Világgazdasági Fórum felmérése szerint a munkavállalók 98 százaléka vágyik arra a lehetőségre, hogy otthonról, vagy az iroda helyétől függetlenül dolgozhasson. A Loffice Coworkid Alapítvány április 29-i #énjövőm workshopjának témája ezért nem is lehetne aktuálisabb, mint maga a távmunka.

A szervezők célja, hogy a résztvevők felfedezhessék a lokáció-független munkavégzésben rejlő határtalan lehetőségeket, és elsajátítsák a távmunka-életmódhoz legszükségesebb készségeket. A 2×2 órás, online gyorstalpaló keretében az érdeklődők megismerhetik, hogy milyen munkakörökben és milyen oldalakon kínálnak távmunka pozíciókat, megtudhatják, hogyan árazzák, pozícionáljak magukat és a szaktudásukat ezen a piacon, emellett pedig trénerek segítségével, konkrét gyakorlatokon keresztül turbózhatják fel LinkedIn profiljukat.

Az esemény távmunka gurui gyakorlati példákon keresztül osztják meg a résztvevőkkel hazai és külföldi tapasztalataikat. Demjén Lillának, a magyar nomád egyik alapítójának például testközelből volt lehetősége megismerni és megtapasztalni a távmunka minden előnyét és hátrányát, melyből egy rövid ízelítőt is adott: „A távmunka keresés Thaiföldről, ha nem is könnyebb, de sokkal  izgalmasabb volt. Az első interjúm például egy amerikai startuppal reggel 6 órakor a tengerparton zajlott, mert a párom ebben a korai órában még aludt és a coworking törzshelyünk sem nyitott még ki. Fel is vettek!”

Ám, ahogy Szablár Andrea, a Loffice Coworkid Alapítvány projekt managere kifejtette: “Az extrém kalandokra vágyó digitális nomádokon kívül, szeretettel várunk minden olyan érdeklődőt, akit azért vonz a szabadúszó létforma, mert a gyermekvállalást, családalapítást követően kialakult új élethelyzethez passzoló álom-állást keres.”

A workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/599860044304557 

SOCIAL BOX