Saját vállalkozás a munka-magánélet egyensúly titka

Nemzetközi összehasonlításban Mexikó, India és Brazília áll az élen, míg a gazdaságilag meghatározó országok közül a legnagyobb egyensúlytalanság Németországban és Franciaországban tapasztalható. Magyarország az év során felzárkózást mutatott a munka és a magánélet egyensúlyának egészét tekintve: a tavalyi 102 pontos eredményhez képest jelenleg 111 ponton áll, bár még így is elmarad a 120 pontos világátlagtól. […]

Nemzetközi összehasonlításban Mexikó, India és Brazília áll az élen, míg a gazdaságilag meghatározó országok közül a legnagyobb egyensúlytalanság Németországban és Franciaországban tapasztalható. Magyarország az év során felzárkózást mutatott a munka és a magánélet egyensúlyának egészét tekintve: a tavalyi 102 pontos eredményhez képest jelenleg 111 ponton áll, bár még így is elmarad a 120 pontos világátlagtól.
Javulás elsősorban a vezető beosztásúak és a fiatalok körében figyelhető meg. A magyar vállalkozástulajdonosok 65 százalékának szerzett több örömet a munkája, mint tavaly, szemben az alkalmazottak 45 százalékával. Az X és Y generációba tartozó fiatalabb munkavállalók (65%) jobban élvezik a munkát, mint a baby boom generáció tagjai (41%), illetve teljesítményükkel is elégedettebbek, mint idősebb társaik (75% és 41%).

Katerina Manou, a Regus regionális vezetője így értékelte az eredményeket: „A felmérés azt mutatja, hogy a munka-magánélet egyensúly nem elsősorban a munkaórák számától függ, hanem attól, hogy az egyénnek mekkora befolyása van a saját munkamódszereire. Ebben kulcsszerepet játszik a rugalmas helyen és időben történő munkavégzés lehetősége, ami már nem csak a vállalkozók kiváltsága. Azok a vállalatok, amelyeknek fontos dolgozóik elégedettsége, szintén igyekeznek ezt biztosítani számukra. Világszerte megtalálható üzleti központjainkban nap mint nap látunk erre pozitív példákat.”

SOCIAL BOX