800 ezer munkahelyet teremtettek az EU-ban az appok

A Vision Mobile és a brit Plum Consulting által készített jelentő szerint az alkalmazások fejlesztése és felhasználása közel 800 ezer munkahelyet teremtett Európában – írja az IT café. A munkahelyek közül 529 ezer közvetlen kapcsolatban áll az alkalmazásfejlesztéssel, ennek hatvan százaléka kifejezetten fejlesztői munkahely. Az alkalmazások piaci szegmense évente 10 milliárd eurós árbevételt produkál az […]

A Vision Mobile és a brit Plum Consulting által készített jelentő szerint az alkalmazások fejlesztése és felhasználása közel 800 ezer munkahelyet teremtett Európában – írja az IT café. A munkahelyek közül 529 ezer közvetlen kapcsolatban áll az alkalmazásfejlesztéssel, ennek hatvan százaléka kifejezetten fejlesztői munkahely.

Az alkalmazások piaci szegmense évente 10 milliárd eurós árbevételt produkál az unióban, az EU jelenleg 22 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális piacon. Az IT café azt írja: a továbblépéshez szükség van rá, hogy a kormányzatok tegyék könnyebbé a magánszektor számára a nagy közösségi, állami adatbázisokhoz való hozzáférést (meteorológiai, valós idejű közlekedési stb. adatok), illetve a jelenleginél nagyobb arányban kellene támogatni az induló vállalkozásokat.

SOCIAL BOX