Jöhet az olcsó 3D nyomtató

Bár a 3D-s nyomtatás napjaink technológiái közé tartozik, azt senki sem állítja, hogy olcsók volnának a tárgyak kinyomtatására hivatott printerek. Azonban mindez hamarosan megváltozhat egy reménykeltő kickstarter projektnek köszönhetően. A Peachy Printer megálmodóinak célja az volt, hogy valóban tömegtermékké tegyék a 3D nyomtatókat. Olyan eszközzé, amelyik – akárcsak a mai tintasugaras vagy lézernyomtatók – ott […]

Bár a 3D-s nyomtatás napjaink technológiái közé tartozik, azt senki sem állítja, hogy olcsók volnának a tárgyak kinyomtatására hivatott printerek. Azonban mindez hamarosan megváltozhat egy reménykeltő kickstarter projektnek köszönhetően.

A Peachy Printer megálmodóinak célja az volt, hogy valóban tömegtermékké tegyék a 3D nyomtatókat. Olyan eszközzé, amelyik – akárcsak a mai tintasugaras vagy lézernyomtatók – ott lehessenek szinte minden háztartásban.

A fejlesztők mind a hardver, mind a szoftver terén a nyílt forráskódra tették le a voksukat, azaz a termék folyamatosan és szabadon fejleszthető. Az pedig már csak kellemes ráadás, hogy a nyomtató egyúttal 3D-s szkennerként is bevethető.

Hogy az elképzelés valóban jó és időszerű, azt jók igazolja, hogy szinte néhány nap alatt összejött a projekt keretében kitűzött összeg, így tényleg minden remény megvan arra, hogy hamarosan mindennapi eszközzé válik a – tervek szerint – 100 dolláros 3D nyomtató.

SOCIAL BOX