10 milliárdos értékben alakította át hitelportfólióját az Appeninn

A cégcsoport így szinte teljes mértékben összhangot teremtett bérleti díjbevételei és finanszírozási forrásainak devizaneme között. A kamatterhek mérséklésével jelentősen csökkennek a társaság  kamatfizetési kötelezettségei és a hitelek futamideje is egységesen hosszabb távú 10 éves időszakra módosult, mindezzel jelentősen növelve a társaság pénzügyi stabilitását és eredménytermelő képességét. A most lezárt hitel megállapodás révén a társaság kedvező […]

A cégcsoport így szinte teljes mértékben összhangot teremtett bérleti díjbevételei és finanszírozási forrásainak devizaneme között. A kamatterhek mérséklésével jelentősen csökkennek a társaság  kamatfizetési kötelezettségei és a hitelek futamideje is egységesen hosszabb távú 10 éves időszakra módosult, mindezzel jelentősen növelve a társaság pénzügyi stabilitását és eredménytermelő képességét.

A most lezárt hitel megállapodás révén a társaság kedvező 2,5 százalékos kamatú forint forrásra cserélte három különböző ingatlanjához kapcsolódó korábbi devizahitelét.
„A jelenlegi kamatkörnyezet lehetőséget kínált számunkra, hogy forrásszerkezetünket átalakítsuk, és még előnyösebb feltételekkel vonjunk be banki hitelforrást, mint a megelőző években. Az idei esztendőben aláírt megállapodásokkal az Appeninn Nyrt. hitelszerkezetét kedvezőbbé tettük; egyrészt olcsóbban jutottunk a forrásokhoz, másrészt a bevételek devizanemével megegyező, egységesen 10 éves lejáratú hitelekre cseréltük a korábbiakat, összesen mintegy 10 milliárd forintos értékben. Mivel stratégiánknak megfelelően a magas jövedelemtermelő potenciállal rendelkező projekteket akvirálva növekedünk, ingatlanállományunk további intenzív bővítését is segítik ezen lépések, hiszen az így felszabaduló forrásokat portfóliónk növelésére fordíthatjuk.” – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

„Az ingatlan-portfóliónkhoz kapcsolódó finanszírozás átalakítása a cégcsoport eredményességét is kedvező irányba befolyásolja, amellett hogy forrásokat szabadít fel a további akvizíciók megvalósításához. A középtávon kitűzött ingatlanállomány felépítéséhez kedvező a piaci környezet, hiszen az ingatlanak árazási szintje megfelelő a beszálláshoz, a finanszírozási lehetőség a jól működő cégek számára adott, miközben a bérleti díjak csökkenése megállt.”- összegezte Székely Gábor.
Az Appeninn elsősorban a fővárosi B kategóriás irodapiacon épített ki jelentős pozíciókat, emellett a fővárosi és vidéki city-logisztika szegmensben van jelen, magas kihasználtság mellett működő ingatlanokkal. „Az általunk megcélzott ingatlanpiaci területen, a fővárosi B kategóriás irodapiac felső szegmensében a bérleti kereslet stabil. E szektort erősíti az A kategóriás ingatlanokból költségoldalról kiszoruló, de jó lokációt és magas színvonalú irodakörnyezetet kereső, fizetőképes nagy-, közép- és kisvállalatok köre is. E vállalkozások számára a kedvező költségszint mellett a rugalmas és hatékony üzemeltetés nagy előnyt jelent, amelyet mi biztosítani tudunk számukra”- mondja Székely Gábor. „Az elmúlt hónapokban aláírt banki megállapodásaink is bizonyítják, hogy a hazai hitelintézetek keresik a megfelelő minőségű projekteket és cégeket. Emellett a tőzsdei jelenlét, az átlátható működés a banki partnerek számára is értéket jelent, amely a részvényesek felé a cégcsoport által elért kedvező kondíciók révén csapódik le. A meghosszabbított Növekedési Hitelprogram keretei a további portfólió bővítési terveinkhez is vonzó feltételeket biztosítanak számunkra.”