Az Appeninn hatalmas terveket dédelget

A cég öt éves üzleti tervét ismertető tájékoztatóban kiemelték: a bruttó eszközértékük 101,2 millió euróra nőtt mostanra – az FHB székház és az Andrássy út 59 ingatlan apportjával, valamint a SPAR csomag vásárlásával – a tavaly decemberi 63 millió euróról. Az eszközértéket első sorban irodavásárlással és fejlesztéssel, valamint kiskereskedelmi egységek fejlesztésével kívánják elérni – olvasható […]

A cég öt éves üzleti tervét ismertető tájékoztatóban kiemelték: a bruttó eszközértékük 101,2 millió euróra nőtt mostanra – az FHB székház és az Andrássy út 59 ingatlan apportjával, valamint a SPAR csomag vásárlásával – a tavaly decemberi 63 millió euróról.

Az eszközértéket első sorban irodavásárlással és fejlesztéssel, valamint kiskereskedelmi egységek fejlesztésével kívánják elérni – olvasható a cég összeállításában. A társaság részletezi: összesen további 69 ezer négyzetméter A kategóriás irodaépület vásárlását tervezi a következő két-három évben. Jelenleg a tájékoztató szerint több mint 82 ezer négyzetméter a kiadható területük. 

A következő öt évben Magyarországon és a régióban nyolcvan-száz kiskereskedelmi egység fejlesztését tűzték ki célul, amelyeket 6,5-7,0 százalékos hozammal kívánnak értékesíteni. Az Appeninn Budapesten több mint 35 ezer négyzetméter A kategóriás iroda fejlesztését tervezi a következendő öt évben. 

Miután jelentősen nőni fog a bérbe adható ingatlanterület, továbbá az ingatlanok értékesítéséből is jelentős nyereségre számít a cég, a társaság várakozásai szerint jelentősen, a jelenlegi 15 millió euróról 68 millió euróra nőhet 2022-re az EBITDA.

Az előzetes számítások szerint a cég várhatóan 2020-tól fizethet osztalékot a részvényeseknek – közölte az Appeninn. Az üzleti tervük ismertetése során többször utaltak arra, hogy a Konzum Csoport tagjaként céljaik elérésében számítanak a csoport kapcsolatrendszerére, támogatására.

 

 

SOCIAL BOX