Újabb startup-őrület. Vasgyárban nyomatják a szusifalók

Az irodát is befogadó épület a történelmi Perry Brooks Torony, amely csupán egy sarokra van a hírhedt 6. utcától Austin belvárosában, amely a texasi város egyik szórakoztató és történelmi központja. A SpareFoot mindenesetre nem költözött messzire, csak egy utcával ment arrébb attól a startup központtól, ahol ők is szárnyaikat bontogatták a 2008-as megalakulás óta. Olyan […]

Az irodát is befogadó épület a történelmi Perry Brooks Torony, amely csupán egy sarokra van a hírhedt 6. utcától Austin belvárosában, amely a texasi város egyik szórakoztató és történelmi központja. A SpareFoot mindenesetre nem költözött messzire, csak egy utcával ment arrébb attól a startup központtól, ahol ők is szárnyaikat bontogatták a 2008-as megalakulás óta. Olyan helyet kerestek, amely a lehető legegyszerűbb és legnyitottabb, így esett a választásuk erre nyers loftra, ahol a látható betonfödémek uralkodnak.

A cég hisz a transzparenciában, és ezúttal ez nem egy unalmas politikusi megjegyzés, hanem maga a valóság. Vagyis bármelyik munkatárs részt vehet bármely megbeszélésen, így aztán minden alkalmazott ismeri a cég anyagi helyzetét, előmenetelét és perspektíváit. Bár azt nem tudjuk, hogy ez a nyitott könyv-effektus hová vezet, mindenesetre a ma már unortodox alá-fölérendeltségi viszonyokat tovább rombolja. Ha így megy tovább, lassan a részvételi demokrácia jegyében szavaznak majd arról is, hogy ki legyen a főnök, és ki vigye a bankot.

A privát terek abszolút hiánycikknek számítanak ebben az ipari miliőben, az alapítók pedig maguk is a nagy nyitott térben üldögélnek, hogy bárki könnyen kezdeményezhessen velük beszélgetést. Ezt a nyitottságot még tovább lehet fokozni, ugyanis több tévékészülék van elszórva a munkahelyen, ahol az eladási tervek aktuális alakulását vagy éppen az ügyfelek aktivitását lehet nyomon követni. A szusi pedig különösen kedvenc étel errefelé, ezért a tárgyalószobák neveit különféle halételekről nevezték el, mint Unagi, Toro vagy éppen Madai.

A jó hangulatra és a csapatszellemre is ügyelnek, szinte úgy érezheti itt magát az egyszerű halandó, mintha egy egyetemi kollégiumba érkezett volna. Mint a startupokra jellemző, itt is nagy hangsúlyt fektetnek a rekreációs tevékenységre. Így mikor szünetet tartanak, akkor belevetik magukat a házon belül is űzhető sportágak világába, mint a csocsó, a darts, a pingpong, hiszen amúgy is keményen edzenek az évente megrendezésre kerülő Austini Startup Játékokra. Az egyik legújabb „irodafejlesztés” pedig a szakács. Minden nap fél tizenkettő táján finom ételek illata lengi be az épületet. Ekkor az éhes csapat kollektíve felnyomul a negyedikre, és megosztanak egymással mindent, ami csak szem-szájnak ingere.

 

 

 

SOCIAL BOX