Tizenegy magyar cég a Közel-Kelet legnagyobb IT seregszemléjén

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10%-át adja, ugyanakkor ennek 90 %-át a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép […]

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10%-át adja, ugyanakkor ennek 90 %-át a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is.  A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését- az ICT az egyetlen iparág, amely minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

Az alábbi cégek megjelenését támogatja a HITA:


ApPello Kft.
Az ApPello Kft. banki megoldások fejlesztésével foglalkozik, elsősorban a hitel kockázatkezelés, a készpénz optimalizáció és a Trade Finance ügyletek kezelése területén. Megoldásaik hozzáadott értéke a bankfolyamati tudáson felül a rugalmasságban, a felhasználói élményben és az optimális üzemeltethetőségben rejlik. Mindez lehetővé teszi a piaci változások gyors követését és hosszú távú költségmegtakarítást is eredményez. A Gitex-en a tavalyi tapasztalatok alapján elsősorban a biztosítékkezelő, adósminősítő és Early Warning, valamint a Cash Management-alkalmazásukba az elmúlt évben beépített friss tudás tarthat számot a legnagyobb érdeklődésre.

Dension Audio Systems
A Dension Audio Systems autóipari szórakoztató elektronikai termékek fejlesztője és gyártója.
A kiállításon két termékét mutatja be. A CPX-1 android alapú médialejátszóját, amely az angol Signagelive cég új HTML5 alapú tartalomkezelő rendszeréhez fejlesztettek, valamint a Dension Smart Mirrort. Utóbbi egy teljes digital signage megoldás, komplett média környezet, amelyben egy különleges és egyedi tükörrel kombinált kijelző, távmenedzselhető médialejátszó, valamint egy távfelügyeleti és tartalomvezérlő szoftver alkot egy rendszert. Ily módon szofisztikált Digital Signage igények is kielégíthetők.

P92 RDI Kft.
A P92 RDI Kft. szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég, melynek profilja és filozófiája is egyben a kutatás, fejlesztés és innováció fogalomhármasára épül. Magas színvonalú, egyedi alkalmazásokat fejlesztenek, amelyek segítenek ügyfeleiknek egy lépéssel a piac előtt járni. Kutatási eredményeiket folyamatosan integrálják fejlesztési folyamataikba, ezáltal a problémákra fejlesztenek ki intelligens megoldásokat, és nem a meglévő megoldást akarják ráerőltetni a problémákra.

Inventure Kft.
Az Inventure Autóelektronika a GPS nyomkövető eszközök mellé kínál olyan magas hozzáadott értékű megoldásokat, amellyel az üzemanyag felhasználás vagy akár a járművezetők vezetési stílusa is könnyedén mérhetővé válik. Az Inventure saját fejlesztésű megoldásait eddig 40 országban értékesíti és a GITEX részvétellel az egyre erősödő közel-keleti, indiai és afrikai igényekre kíván megoldást nyújtani.


Multipass Solutions Zrt.
A Multipass Solutions Zrt. elsősorban a nagyvállalati és a kormányzati szektor szereplői számára kínál olyan szolgáltatásokat és megoldásokat, melyekkel csökkenthetik működési költségeiket, korszerűsíthetik üzleti folyamataikat és növelhetik a különböző IT rendszereikből elérhető információik értékét. A cég olyan vállalati tartalomkezelő adapterek fejlesztésére szakosodott, melyekkel különböző IT platformokat lehet hatékonyan és egyszerűen összekapcsolni ezáltal olyan komplex feladatok megoldását könnyítik meg, mint például a vállalati rendszerintegráció, rendszer migrálás, adat szinkronizáció, illetve elektronikus dokumentum és tartalomkezelés.


Tresorit
A Tresorittal a felhőben bizalmasan megoszthatjuk, és bárhonnan biztonságosan elérhetjük adatainkat. Kriptográfusaik a tökéletes biztonság mellett arra törekedtek, hogy szerethető, egyszerűen használható szolgáltatást hozzanak létre, munkájuknak köszönhetően a cég már számos nemzetközi díjat nyert. A szolgáltatás startupokra jellemzően dinamikusan fejlődik, immár az áprilisi piacra lépés óta továbbfejlesztett felületen, a Windows mellett Mac és Android készülékekkel is kezelhetjük titkosított adatainkat.
Mozaik Kiadó
A Mozaik Kiadó Magyarország legnagyobb, európai szinten is elismert tankönyvkiadója, amely szellemiségének, kiadványainak, taneszközeinek, programjainak köszönhetően már több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai közoktatásnak. Egy olyan saját fejlesztésű, egyedülálló oktatási szoftver rendszerrel kíván minél több külpiacon is megjelenni, amely rendkívül sokrétű, korszerű és hatékony alapokra helyezi a digitális oktatást és melyet már a hazai közoktatási intézmények több mint 70%-a használ. Az általuk fejlesztett MozaLearn rendszer képes a hagyományos és digitális oktatási eszközök előnyeit egyesíteni. A tankönyvekre épülve, az azokban kiérlelt, hagyományos tananyagot a számítástechnika, az interaktív tábla nyújtotta érdekes, változatos, színes és látványos módszerekkel és eszközökkel dolgozza fel.

Jet-Vill Kft.
Az 1994-től sikeresen működő Jet-Vill Kft. a földfelszín alatti technológiában a saját gyártású telekommunikációs, energia elosztók, transzformátor állomások terén ért el sikereket. Referenciáik alátámasztják ezen technológiájuk szükségességét. Az Arab Emírségekben az arab és Öböl-menti érdeklődőknek kívánják újdonságaikat bemutatni.

Onlinet  Group
Az Onlinet Group egy sikeres magyar vállalkozás, mely garázscégként indult 12 éve. Mára nem csupán Magyarországon piacvezető, de 3 kontinensen diktálja a technológiai trendeket, saját fejlesztésű és gyártású ügyfélirányító rendszereivel. A GITEX kiállítás kiváló alkalom 3 legújabb fejlesztésű megoldásuk bemutatására. Az első egy új 12” érintőképernyővel szerelt jegykiadó terminál, az ügyfélhívó rendszerek új generációja. A második egy 10” érintőképernyővel felszerelt asztali multifunkciós eszköz, mely egyszerre jelzi a hívott sorszámot, reklámokat játszik le és ügyfél elégedettséget is mér. A cégcsoport forradalmi újítása azonban egy olyan okostelefon alkalmazás, melynek segítségével a felhasználó megkeresheti a hozzá legközelebb lévő ügyfélszolgálatot, időpontot foglalhat, majd a szolgáltatás igénybevétele nyomán visszajelzést adhat annak minőségéről.

Netlife Consulting
A Netlife Consulting 12 éve kínál webes alkalmazásfejlesztést, SAP CRM tanácsadást komplett üzleti megoldásokra, rendszer-üzemeltetést és UX tervezést ügyfelei számára. A vállalat célja, hogy kiváló minőségű megoldásokat, szolgáltatást és tanácsadást nyújtson a meglévő és leendő ügyfeleknek egyaránt, professzionális emberi erőforrás alkalmazásával. A cég növekedésének bázisát folyamatos

fejlesztések és újítások biztosítják, amelyeket a gyors információáramlás, valamint a tökéletes kiszolgálás igénye motivál. A Netlife Consulting szakemberei jelentős hazai és nemzetközi SAP bevezetési, CRM illetve webes alkalmazásfejlesztési projektekben vettek részt, továbbá kiváló domain szakértelmet, Social CRM, Loyalty Management, Felhasználói élménytervezés (UX) illetve E-invoice támogatást nyújtanak ügyfeleiknek a versenyképesség fennmaradása érdekében.


AR Works
Az ARworks Magyarország és a világ egyik vezető okostelefonos Augmented Reality fejlesztője. A cég már több alkalmazást is készített helyi megrendelésre – így készült app a Mercedesnek, a Novartisnak vagy például a Pepsi-nek is. Év eleje óta már saját helyi leányvállalattal is rendelkeznek – így  a New yorki, bukaresti és bécsi operáció mellett már itt is helyben tudják kiszolgálni az ügyfeleket. A GITEX-en való részvétel eredményeként remélhetőleg további ügyfeleket is tudnak akvirálni a régióból. A kiállításon számos más érdekesség mellett bemutatásra kerül egyedi, a  360 fokos videót okostelefonon lehetővé tevő technológiájuk és a 3d-s animációt és az élő kameraképet egyszerre felvevő megoldásuk is.

SOCIAL BOX