Így néz ki a Microsoft központja Párizsban

A Bouygues Immobilier és a Generali Group fejlesztette a Microsoft francia főhadiszállását a Szajna partján Párizs Issy les Moulineaux nevezetű külvárosában. A komplexum összesen három szárnyból áll, egyenként 15 ezer m2-nyi irodatérrel, amelyeket emberléptékű zöld udvarok vesznek körbe. A központ hangulata valóban kissé futurisztikus, és ha még nem is vagyunk a Szárnyas Fejvadász világában, már […]

A Bouygues Immobilier és a Generali Group fejlesztette a Microsoft francia főhadiszállását a Szajna partján Párizs Issy les Moulineaux nevezetű külvárosában. A komplexum összesen három szárnyból áll, egyenként 15 ezer m2-nyi irodatérrel, amelyeket emberléptékű zöld udvarok vesznek körbe.

A központ hangulata valóban kissé futurisztikus, és ha még nem is vagyunk a Szárnyas Fejvadász világában, már közelítünk felé. Az ingatlanegyüttes különleges geometriai világát meghatározza a három önálló épülettömb, amelyek a folyó felé nyúlnak, mintha abból merítenék az éltető erőt, és mivel az élet jelenlegi tudásunk szerint a vízből ered, ezért meglehetősen biztos szimbólummal van dolgunk.

A Szajna felé mozgó épületrészek dinamizmusa kereszteződik a folyó végtelen lendületével, és máris megkapjuk a 21. század információs sztrádáinak erejét, amely kijelöli az emberi civilizáció jövőjét. Persze van itt egy valódi sztráda is, hiszen épp az ingatlanegyüttes mellett halad el egy nagy forgalmú bekötő út a belváros felé.

A három szárny közös alapja a pódiumépület, amely egyszerre integrálja a tömböket és egyben el is törli a határokat, így a központot övező park is nagyobbnak tűnik, mint a valóságban. A Szajna és a zöld park jelenléte pedig az üvegezett, áttetsző épületeket a nagybetűs természetbe integrálja, így már az autóút sem hat annyira idegennek.

Az üvegfalak mögött pedig igazán családias hangulat fogadja a dolgozókat és a vendégeket, hiszen a kávézók és az étterem láttán úgy érezhetjük magunkat, mintha egy menő párizsi szórakozóhelyen lennénk. De hát abban a városban, ahol a Mekiben vörös bort lehet vásárolni, ez a hangulat természetes.

SOCIAL BOX