Egy hely, ahol papírrepülők húznak el felettünk

A 2004-ben alapított YouSendIt egy felhőszolgáltatásokra specializálódott startup cég, amely kezdetben az e-mail-en el nem küldhető nagyobb csatolmányok továbbítására szakosodott, később kibővítették tevékenységüket, és ma már fájlmegosztással és –tárolással is foglalkoznak. Közel 40 millió regisztrált felhasználójuk van 193 országban. Az igazi startup-háttérrel alakult cég a közelmúltban nevet is változtatott: ma már Hightail márkanéven futnak tovább. […]

A 2004-ben alapított YouSendIt egy felhőszolgáltatásokra specializálódott startup cég, amely kezdetben az e-mail-en el nem küldhető nagyobb csatolmányok továbbítására szakosodott, később kibővítették tevékenységüket, és ma már fájlmegosztással és –tárolással is foglalkoznak. Közel 40 millió regisztrált felhasználójuk van 193 országban. Az igazi startup-háttérrel alakult cég a közelmúltban nevet is változtatott: ma már Hightail márkanéven futnak tovább.

A San Franciscóban székelő cég nem csak nevében újult meg, és nem csak szolgáltatásait bővítette, hanem ezt az átváltozást a fizikai valóságban is meg kívánta mutatni. Vagyis az új irodája kialakításával egyfajta tapasztalati úton kívánta a munkatársai és az ügyfelei tudtára adni, hogy megújult energiával néznek szembe az új kihívásokkal. A nagy belmagasságok és az ipari hangulat ma már szinte elengedhetetlen, kis túlzással már nem is startup, aki nem egy ilyen laza helyen akar dolgozni.

Mindenesetre egy hatalmas csőrendszer keresztül nyomul a térben, és meglehetősen domináns szerepet tölt be az iroda belső tereiben. Mintha ez egyfajta csatornát jelképezne, és ha ezen a vonalon haladunk tovább, akkor beszélhetünk kommunikációs csatornáról, vagyis a Hightail fejlesztéseinek köszönhetően immár a felhőben is nagy mennyiségű információt tárolhatunk. 

Mindemellett egy igazi művészi installáció határozza meg a munkahelyet, még pedig a papír repülőgépekből összeállított remekmű, amely a munkatársak feje fölött lebeg, és ez megint csak a felhőben történő erőfeszítések eredményeit szimbolizálják. De ne feledkezzünk meg a bárról sem, amely egy kávéüzlet és egy éppen a happy hour időszakát élő kocsma keveréke. Színekből és formákból tehát nincs hiány, minden egyes helyiség és bútor a munkatársak igényeinek szolgálatában áll.

 

SOCIAL BOX