A LEED legmagasabb minősítését kapta a Skanska budapesti irodája

A LEED szigorú kritériumrendszere a belső teret több szempontból vizsgálta: fontos szerepet játszott a lokáció fenntartható volta, a víz és energiafelhasználás hatékonysága, a felhasznált anyagok eredete, a belső környezet minősége, valamint az innovatív megoldások és a design. A Skanska iroda a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer által odaítélhető regionális kreditpontokból is a maximumot érdemelte ki. Schmidt András […]

A LEED szigorú kritériumrendszere a belső teret több szempontból vizsgálta: fontos szerepet játszott a lokáció fenntartható volta, a víz és energiafelhasználás hatékonysága, a felhasznált anyagok eredete, a belső környezet minősége, valamint az innovatív megoldások és a design. A Skanska iroda a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer által odaítélhető regionális kreditpontokból is a maximumot érdemelte ki.

Schmidt András – a cég fenntarthatósági vezetője – hangsúlyozta, hogy az iroda a következő kategóriákban kiemelkedően teljesített: kiváló lokáció, a város szövetébe való integráltság, a tömegközlekedéssel és kerékpárral való könnyű megközelíthetőség, a jelentősen csökkentett vízfelhasználás és az egyedülálló energiahatékonyság (köszönhetően többek között az automatikus világítási rendszernek). A régióból származó, illetve újrahasznosított anyagok felhasználása, valamint a cég előző irodájában használt bútorok új környezetbe való hatékony beillesztése szintén hozzájárult a kimagasló minősítéshez.

A budapesti Skanska iroda nagyszerű példája a nemzetközi fejlesztő cég által definiált ’Workplaces by Skanska’ koncepció által képviselt értékeknek, amely a fenntartható modern irodaépületek építéséhez való egyfajta új szemléletű viszonyulás. A Skanska tevékenysége túlmutat az irodaház építésen: a cég olyan modern, környezettudatos és egészséges munkahelyeket hoz létre világszerte, ahol a cégek sikeres növekedése és az alkalmazottak motiváltsága garantált, és mind egyéni, mind cégszinten magasabb hatékonysági mutatók érhetőek el. A Skanska siker receptje négy nagyon fontos – és általában egymással szorosan összefüggő – terület sajátos kombinációja: a munkakörnyezet minősége, a tágabb élettér kialakítása és bekapcsolása a város szövetébe, a bérlői profitabilitás maximalizálása és az energiahatékony zöld megoldások beépítése és felhasználása.

Az 507 m2-es budapesti Skanska irodát a Workplaces by Skanska gondolatisága mentén tervezték, és az utolsó részletig az innováció, fenntarthatóság és hatékonyság szempontjait szem előtt tartva alakították ki. Az iroda napfényes és kiváló oxigén ellátottságú, és olyan kreatív energiák jellemzik, amit mindenki azonnal érez, aki belép az esztétikusan kialakított irodatérbe.
 

SOCIAL BOX