Gyűjtik az eldobott cigaretta csikkeket mindenhol

Az eldobott cigarettacsikkek nagyon komoly környezeti problémát jelentenek. Csak az utak mellett eldobott szemét több mint harmadát a csikkek teszik ki! A csikkek olyan anyagból készülnek, amelyeknek a lebomlása akár évekbe is telhet. Erre a problémára nyújt megoldást június óta Magyarországon is a TerraCycle, amely a dohányipar szereplőjével, a Philip Morris Magyarország Kft.-vel együttműködve gyűjti […]

Az eldobott cigarettacsikkek nagyon komoly környezeti problémát jelentenek. Csak az utak mellett eldobott szemét több mint harmadát a csikkek teszik ki! A csikkek olyan anyagból készülnek, amelyeknek a lebomlása akár évekbe is telhet.

Erre a problémára nyújt megoldást június óta Magyarországon is a TerraCycle, amely a dohányipar szereplőjével, a Philip Morris Magyarország Kft.-vel együttműködve gyűjti vissza a csikkeket és egyéb cigarettahulladékokat. Az így összegyűjtött hulladékból a TerraCycle termékeket &821; például hamutartókat, ipari szemeteseket, raklapokat &821; állít elő. A Csikk Brigád elnevezésű programban résztvevők ez idáig több mint 70 000 csikket gyűjtöttek össze és küldtek be a TerraCycle-nek újrahasznosításra.

A SZIGET, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál mellett több nyári rendezvényen bemutatkozó és sikerrel debütáló kezdeményezésbe irodák, szállodák és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak. Magánszemélyek úgy érhetik el a programot, ha a cigarettahulladékukat – amelybe beletartozik a csikk, a dobozok bélése és külső fóliája is – elviszik az egyre gyarapodó gyűjtőpontok valamelyikére.

A programban való részvétel díjmentes, és a TerraCycle az összegyűjtött cigarettahulladékot is ingyenesen elszállíttatja.

SOCIAL BOX