Minden, ami zöldépítés 2014-ben is

Az Egyesület idei első elnökségi ülése a decemberi Közgyűlés által jóváhagyott 2014-es programokkal foglalkozott, amelyek között lesz már több éve hagyománynak tekinthető rendezvény éppúgy, mint újdonságszámba menő kezdeményezés. Idén is folytatódik a havonta jelentkező Green Talk, a HuGBC és az RICS közös rendezvénysorozata, amely kicsit több mint egy évvel korábban indult útjára. A szakmai műhely […]

Az Egyesület idei első elnökségi ülése a decemberi Közgyűlés által jóváhagyott 2014-es programokkal foglalkozott, amelyek között lesz már több éve hagyománynak tekinthető rendezvény éppúgy, mint újdonságszámba menő kezdeményezés.

Idén is folytatódik a havonta jelentkező Green Talk, a HuGBC és az RICS közös rendezvénysorozata, amely kicsit több mint egy évvel korábban indult útjára. A szakmai műhely egy-egy meghívott előadó segítségével enged betekintést a zöldépítés különböző aspektusaiba. A 2013 okóberében megtartott jubileumi Green Talk XXL nemcsak a tagság, hanem az érdeklődő nagyközönég előtt is nyitott volt, és a nevezetes alkalommal rajtolt el a Minősítet Magyar Épületek Adatbázis, a fenntartható hazai épületek tárháza. A tervek szerint az idei kétéves évfordulót szintén egy nagyszabású Green Talk XXL ünnepli majd.

Folytatódik a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete szakmai támogatásával zajló nagy sikerű továbbképzés-sorozat, a Környezettudatos építés A-tól Z-ig, és az Öko-logikus építészet konferenciasorozat is. Utóbbi 2014 tavaszán Budapest mellett Debrecenben, Veszprémben, Győrött, Pécsett, Szegeden és Kecskeméten is várja majd az érdeklődőket, a témák között pedig megtalálható lesz többek között a Corvin-negyed irodáinak és lakásainak bemutatása is.

Az Egyesület programjai között a tavalyi év legnagyobb közönségsikerét kétségkívül a Green Walk aratta, a Zöld Építés Hete alkalmából tartott szeptemberi rendezvénysorozat a hazai környezettudatos épületek színe-javába engedett betekintést. Egészen biztosan az idei ősz egyik fénypontja lesz majd a programsorozat 2014-es kiadása, amely a tervek szerint a már ismert létesítmények mellett újabbakkal bővülve, a hazai zöldépületek még szélesebb választékával várja az érdeklődőket. A szakmai vezetéssel zajló túrák során számos, a nagyközönség előtt máskor elzárt létesítménybe lehet majd betekintést nyerni – a tavalyi programsorozatra a helyek rendkívül korán beteltek, így érdemes időben jelentkezni majd a rendezvényre!

A hazai események mellett az egyesület a nemzetközi porondon is képviseli a hazai zöldépítészetet, például a World Green Building Council Európai Régiós kezdeményezéseiben kifejtett aktív részvétellel vagy a szomszédos országok hasonló szervezeteivel együttműködve a BUILD2GETHER csoporton keresztül.

A felsoroltak mellett még további rendezvények is várják a fenntartható építészet iránt érdeklődőket, amelyekről folyamatosan tájékozódhatnak honlapukon és Facebook-oldalunkon! Ha szeretne első kézből értesülni az eseményekről, rendszeres tájékoztatásért iratkozzon fel hírlevelükre a honlapukon.

SOCIAL BOX