Ringbe szálltak! Az Év Irodája verseny jelöltjei 1. rész

1. Skanska A Skanska Magyarország 507 négyzetméteres környezettudatos szellemben kialakított napfényes irodáját a Green House-ban rendezte be. A nyitott elrendezés egyik mintapéldája: a recepció, a munkaállomások, a nyomtató sziget, a konyha és a rekreációs helyiség is egy légtérben található. Az utolsó részletig az innovációt, a fenntarthatóságot és a hatékonyságot tartották szem előtt. Az iroda napfényes […]

1. Skanska

A Skanska Magyarország 507 négyzetméteres környezettudatos szellemben kialakított napfényes irodáját a Green House-ban rendezte be. A nyitott elrendezés egyik mintapéldája: a recepció, a munkaállomások, a nyomtató sziget, a konyha és a rekreációs helyiség is egy légtérben található. Az utolsó részletig az innovációt, a fenntarthatóságot és a hatékonyságot tartották szem előtt. Az iroda napfényes és olyan kreatív energiák jellemzik, amit mindenki azonnal érez, amikor belép az esztétikusan kialakított munkahelyre. Az egyterű kialakítás miatt javult az információáramlás, a cégen belüli kommunikáció hatékonyabb, és ennek köszönhetően a csapatszellem is pozitív irányba változott. A svéd gyökerű nemzetközi cég évszázados hagyományainak megfelelően emberközpontú, kényelmes munkatér jött létre, ahol szinte úgy érezhetjük magunkat, mintha a természetben járnánk. Szavazni itt lehet.

 

 

2. Avis Budget Group

Az Avis Budget Group BSC szintén a Green House-ban talált rá új irodájára. A közösségi terek és a munkaállomások az Y-generáció összes igényét kielégítik, miközben egy igazi XXI. századi irodatér és egy versenyképes munkahelyi kultúra jött létre. Az Avis irodája nem csupán egy jól átgondolt, minden részletében megtervezett, és a cég igényeire szabott egyterű munkahely, hanem a mai kor igényeinek megfelelő újítással, egyedi megoldással rendelkező irodatér. Multifunkcionális fogadó-társalgó tere amellett, hogy rendkívül nívós környezetben fogadja a vendégeket, számos extra lehetőséget is kínál: a közel 400 m2-es, 300-400 fő befogadására alkalmas, összetett multimédiás rendszerrel, több kivetítővel, bútorokkal berendezett terét ugyanis mobilfalak segítségével könnyen átalakíthatjuk. A tervezés során szintén nagy hangsúlyt kaptak az egyedi kialakítású rekreációs terek is. Szavazni itt lehet.

 

 

3. Bisnode

A svéd Bisnode csoport márkái már több mint 20 éve vannak jelen Magyarországon, azonban csak ez elmúlt néhány évben egyesültek egy márkanév, a Bisnode név alatt. Az újramárkázás során a hazai cégközpontjuk is megújult, és a RiverPark Irodaházba költöztek, ahonnan pazar kilátás nyílik a Dunára és a csodálatos hidakra. A cég élvezi a modern irodaházi kialakítások minden előnyét, hiszen a középfolyosós elrendezés következtében a munkaállomások a hatalmas ablakok közelében kerültek kialakításra, ami a manapság már szinte kötelező természetes fény szerepét felerősíti, ráadásul kényelmi szempontból is segíti az alkalmazottak produktivitását és megfelelő közérzetét. A letisztult alaprajzi struktúra nagyszerű „partnerségben” áll a skandináv cégekre jellemző egyszerű, organikus és átlátható arculatra, hiszen miközben a transzparenciát hirdetik, az ügyfelek számára is egy elegáns, nagyvonalú, ám nem hivalkodó cég képe bontakozik ki. Szavazni itt lehet.

 

 

4. Lexmark

A Lexmark új arculatának 2013-ban történő bevezetése kiváló alkalmat nyújtott a meglévő irodai környezet felfrissítésére. Egy egészségesebb munkakörnyezet jött létre, biztosítva ezáltal a produktivitást és kiegyensúlyozott teljesítőképességet. A cél a nyitott, természetes fénnyel ellátott irodaterek biztosítása volt a bizalmas beszélgetéseket szolgáló helyiségek kialakítása mellett. Az egyes iroda területeken a Lexmark új arculati színei köszönnek vissza, egybefonódva az adott területhez társított természeti képpel (pl. mező, sivatag, erdő, jég), mindemellett élő növények, zöldfal és természet fotók kerültek az irodába. A munkaállomások, a közösségi szigetek, valamint a tárgyalók, csendes szobák harmonikus viszonya, a nagybetűs tér kiérlelt funkcionalitása és a rész-egész viszony működőképessége határozza meg a Lexmark újjáalakított irodáját. Szavazni itt lehet.

 

 

5. Distinction és LOFFICE

A Distinction Rákóczi téri főhadiszállása egy különleges, egyedi hangulatú loft iroda. A LOFFICE, mint a coworking közösségi terek hazai szakértője és úttörője, a Distinction pedig, mint az alkalmazásaival “wow élményeket” megálmodó fiatalok csapata egy olyan kreatív teret képzelt el, ahova a kollégák minden reggel szívesen érkeznek, valamint ahol a tér és az enteriőr alkotásra inspirálja őket. Az egykori műanyagfeldolgozó gyár újraértelmezése során a 9 méter belmagasságú loft iroda kialakításakor arra törekedtek, hogy a munkát élménnyel, az urbánus lokációt zöld övezettel párosítsák. A kialakítás minden részlete egy-egy szimbólumot rejt: többek között a füvesített belvárosi kert, virágok, veteményes a természet közelségét és szabadságát; a repülőgép-makett az álmokat és a képzelőerőt; a galériákat összekötő függőhíd a kooperációt és a bátorságot; az Austrian Airlines catering kocsikból kialakított konyhai tárolók az újragondolt dizájnt; a graffiti elemek a sokszínűséget; a tárgyaló galéria pedig a világot jelképezik egy másik nézőpontból. Szavazni itt lehet.

 

 

Az Év Irodája verseny összes kategóriája és pályázata itt tekinthető meg.

SOCIAL BOX