Újabb menő irodák – Az Év Irodája verseny 3. rész

1. AmRest Az AmRest 2013 februárjában költözött be a Globe 13 irodaház legfelső szintjére. A cég számára alapvető cél volt, hogy az iroda kialakítása az általa képviselt három márka – KFC, Starbucks és Pizza Hut – színvilágát és stílusát visszatükrözze. Ennek megfelelően alakították ki a tárgyalókat, amelyek megjelenése kötődik a képviselt brandek stílusához. Az AmRest […]

1. AmRest

Az AmRest 2013 februárjában költözött be a Globe 13 irodaház legfelső szintjére. A cég számára alapvető cél volt, hogy az iroda kialakítása az általa képviselt három márka – KFC, Starbucks és Pizza Hut – színvilágát és stílusát visszatükrözze. Ennek megfelelően alakították ki a tárgyalókat, amelyek megjelenése kötődik a képviselt brandek stílusához. Az AmRest márka stílusa és színei a nagytárgyalónál és az open office területeken jelennek meg. A nyílt tereken minden a minimalizmusba hajló ergonómiai megoldást és a kommunikáció hatékonyságát szolgálja, miközben egy élhető tér érzetét is megtartja. Az iroda megjelenése Paller Eszter építész kreativitását tükrözi, miközben funkcionalitásában támogatja az AmRest alkalmazottainak hatékony munkavégzését.

2. ELTE Karrierközpont

Az ELTE Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központjának célja a hallgatók munkaerőpiaci versenyképességének javítása, ennek érdekében többek között képzéseket, tanfolyamokat, állásbörzét szervez; tanácsadási lehetőséget, állásokat, szakmai gyakorlatokat, önkéntes lehetőség helyszíneket nyújt. Az új iroda kialakítását az Egyetem költségvetésének drasztikus szűkítése indokolta, melynek keretében a Bölcsészettudományi Kar Múzeum körúti kampuszában biztosítottak számukra helyet. A Karrierközpont a lehetőségeihez és feladataihoz mérten törekedett a megadott helyiségek, négyzetméterek optimális kihasználására, ennek során elsősorban a funkciók alapján osztották újra a fennálló tereket. Egy ügyfélközpontú, hallgatóbarát és otthonos irodát alakítottak ki, ahová a munkatársak, külső és belső partnerek, valamint a hallgatók is szívesen jönnek.

3. Goodmills Magyarország

A Goodmills Magyarország Zrt. központja Komáromból költözött át Budaörsre 2013 februárjában. Ergonómiai szempontból szinte tökéletes az új iroda, amelyet többek között megfelelő természetes fény, kényelmes, tartós ülőmunkát megfelelően kiszolgáló ülő alkalmatosságok, kellő személyes tér, megfelelő természetes levegő ellátottság és a hűtés-fűtés optimális szabályozhatósága bizonyít. Az akadálymentesített irodában mozgásukban korlátozott vendégeket, kollégákat is tudnak fogadni. Tágas és modern konyhájukban mind a reprezentációhoz, mind vidéki munkatársaink fogadásához szükséges feltételek biztosítottak. Egy légterű irodában zajlik a pénzügyi terület munkavégzése, ezzel támogatva a zökkenőmentes információ-áramlást. A vendég íróasztalok lehetőséget biztosítanak a távmunkában, vagy más telephelyen dolgozó kollégáknak, hogy esetenként becsatlakozzanak a napi operatív tevékenységbe. A cég színe a világos zöld, a székeken és kiegészítőkön túl a növények kaspóin is ez köszön vissza.


 

4. Használtautó Kft.

Az egyedi építészeti megoldású irodaház legfelső emeletén található a Használtautó Kft. 2013 első felében kialakított irodája, amelynek egyediségét és különlegességét az adja, hogy körüljárható terasz veszi körbe a munkahelyet. A belsőépítész által megtervezett irodatér szinte minden igényt kielégít, hiszen a kialakítás igazodik a Bérlő belső működési struktúrájához, illetve meghatározott igényeihez. A modern irodabútorok jól illeszkednek a belsőépítészeti elképzelésekbe, a harmonikus miliőt pedig jól szolgálják a cég tevékenységét bemutató és illusztráló képek és dekorációk.

5. Tolnagro

A Tolnagro cégcsoport 15 éve működik ugyanazon a szekszárdi székhelyen, a vállalkozás dinamikus fejlődésének a 2013-as arculatváltás, a terület és létszám bővülése is következményei voltak. Telephelyét a cég a szomszédos, több éve használaton kívüli, elhanyagolt állapotú, félkör alaprajzú, korábban autószalonként működő épülettel bővítette 2013-ban. A régi autószalon szerkezetének megtartása környezettudatos és gazdaságos tulajdonosi szemléletet tükröz. Az épület az átalakítás után egy új szinttel bővült, szokatlan formáját tekintve pedig jó példája lehet annak, hogy egy atipikus belső tér minden zugát élhetővé lehet tenni egy kis kreativitással. A belső tér központi eleme a faburkolatos, integrált világítású lépcsőtér és közlekedő – az irodák erről a közlekedőről nyílnak sugárirányban. Több helyen visszaköszön a faburkolat, a teljes belsőn végigvonuló természetes anyag egyszerre sugároz eleganciát és otthonosságot. Az irodaház a megjelenésével a cég által képviselt minőséget is tükrözi mindamellett, hogy a benne dolgozók kényelmét és nyugodt munkavégzését is kiszolgálja. A kompakt építészeti forma önmagában is segít a gazdaságos üzemeltetéshez, a nap járását követő külső árnyékolók és az energiatakarékos világítás pedig jó példák a környezettudatos szemlélet gyakorlati alkalmazására.

6. Computacenter

A Computacenter a Soroksári úton alakította ki mintegy 1600 négyzetméteres irodáját 50 munkatársa számára. Nincs nagyobb dicsérete egy új irodának, mint mikor a kollégák beszélnek róla szeretettel. Íme egy csokor a „belső” véleményekből, hogy miért is szeretik az új munkateret: „Mert mindig van csokoládé. Mert minden kérdésemre választ kapok. Mert új, modern, friss és üde. Dinamikus, flexibilis, egyenes, bizalmat sugárzó. Funkcionálisan fiatalos. Egységes arculatot tükröző.” Ennél több nem is kell a sikerhez.

A jelölteket bemutató cikksorzatunk 1. része itt, míg a 2. rész itt olvasható.

Szavazni pedig itt lehet a kedvencünkre az evirodaja.hu honlapon.

 

SOCIAL BOX