És végül menő irodák – Az Év Irodája verseny 4. rész

1. S&T Consulting Az S&T Consulting a gazdasági környezet és a nemzetközi trendek változásaira, valamint a vállalat új szervezeti struktúrájára reagálva 2013 nyarán költözött be a TerraPark C épületébe, amely igazán látványos irodapark Budapest agglomerációjában. A tervező Batisz Miklós kezét nem kötötte az épület struktúrája, mivel csak a határoló falak voltak adottak, a belső válaszfalakat […]

1. S&T Consulting

Az S&T Consulting a gazdasági környezet és a nemzetközi trendek változásaira, valamint a vállalat új szervezeti struktúrájára reagálva 2013 nyarán költözött be a TerraPark C épületébe, amely igazán látványos irodapark Budapest agglomerációjában. A tervező Batisz Miklós kezét nem kötötte az épület struktúrája, mivel csak a határoló falak voltak adottak, a belső válaszfalakat és az alaprajzi struktúrát a cég igényeinek megfelelően lehetett szabadon kialakítani. Egy harmonikus, a recepció-fogadótér origójától szimmetrikusan mindkét irányba terjeszkedő munkahely jött létre, ahol a munkaállomások és a közösségi helyiségek letisztultan és funkcionálisan artikulálódnak a térben.

2. Regus Astoria

A Regus Astoria Business Centere ideális kombinációja a mai kor igényeinek: a belvárosi környezet, a kiszolgáló-egységek közelsége (Váci utca közelsége, éttermek, kávézók, parkok, stb.), a kiváló parkolás, a kiváló tömegközlekedés (2. és 3. metró közelsége, villamos, buszok) valamint az épület kialakítása lehetőséget kínál arra, hogy akár kisebb-vagy nagyobb vállalkozások, startup cégek is meg tudják találni a számukra megfelelő opciót. A modern co-working terület, a letisztult dizájn, az ízléses, vidám színek, a jó szeparálhatóság, a hangulatos közös terek, valamint a Budapesten, főleg a belvárosban kifejezetten ritkaságnak számító hatalmas tetőterasz egyedi élményt nyújt az irodát keresőknek.

3. Verba Technologies

Az új irodaterület kialakítása során a legfontosabb az volt, hogy olyan iroda szülessen, ami izgalmas miliőt teremt, és ahova jó érzés bemenni. Mindezek mellett elengedhetetlen volt számukra egy olyan színvonalas terület kialakítása, amely a külföldi ügyfelek elvárásainak is megfelel. A világos, átlátható és funkcionális környezet megálmodásában a Verba vezetői mellett Apró Tamás építész, az Archimon Építész Iroda ügyvezetője segített. Az egységes vizuális tér megőrzése volt a legfőbb cél, amelyben a üvegfalakkal mégis jól sikerült szeparálni a különböző funkciókat. A professzionalizmust az egyszerű terek a letisztult, de mégis erőteljes színek, anyagok és textúrák használatával tükrözik vissza, míg az egyéni hangulatot és arculatot az iroda hátsó falán megjelenő hatalmas graffitinek köszönhetik, amelynek megálmodója és kivitelezője Agárdi Fanni volt.

4. Luminis

Az Albertfalván található É26 irodaházban nyitotta meg új irodáját és a Big White lámpatestek bemutatótermét a Luminis. A 80-90-es években épült B kategóriás komplexumból a tulajdonos egy egységes arculatú, elegáns és modern munkateret varázsolt az odaköltöző világítástechnikai bemutatóterem, valamint egy televíziós technológiával foglalkozó középvállalat számára. A házban a legmodernebb kommunikációs technológia került installálásra oly módon, hogy az irodaépület valóban esztétikus tulajdonságát, a szép állapotú zsalubeton födémet láthatóvá téve loft hangulatú tereket hoztak létre, ami tükrözi az eladni kívánt világítástechnikai termékek gondolatiságát is: kortárs, high tech, de egyben visszafogottan elegáns, minimál.

5. Enterprise Group

Az Enterprise Group már a kezdetektől a környezettudatos gondolkozás híve, így az új székhely kiválasztásakor a könnyű elérhetőség mellett fontos szempont volt az is, hogy a Váci Greens Irodaház környezetbarát és újrahasznosított anyagok és építőelemek felhasználásával épült, a lehető legalacsonyabb energiafelhasználásról pedig a legújabb technológiák gondoskodnak. A munkahely kivitelezését meghatározó legfontosabb szempontok közé sorolhatjuk az ergonomikus és esztétikus kialakítást, a világos, tágas dolgozói tereket, az igényes bútorokat, a belsőépítész által megálmodott, a cég arculatához illeszkedő kifinomult, letisztult dizájnt, a dolgozóközpontú, kellemes hangulatú munkavégzést támogató munkahelyi atmoszférát, illetve az arculati elemeket tükröző, kreatív megoldásokat.

A többi pályázót itt tekintheti meg.

Szavazni pedig az evirodaja.hu oldalon lehet.

SOCIAL BOX