Épül a vállalkozói ház Jászfényszarun

A napokban aláírták a jászfényszarui ipari park fejlesztését célzó kivitelezői szerződést. Mint azt Versegi László, a Jászfényszarui Ipari Centrum Kft. ügyvezetője elmondta, immár a munkaterületet is átadták a kivitelező cég számára. – Várakozásaink szerint még ebben az évben ősszel be is fejeződhet az építkezés – tette hozzá. – A fejlesztés magában foglalja az ipari park […]

A napokban aláírták a jászfényszarui ipari park fejlesztését célzó kivitelezői szerződést. Mint azt Versegi László, a Jászfényszarui Ipari Centrum Kft. ügyvezetője elmondta, immár a munkaterületet is átadták a kivitelező cég számára.

– Várakozásaink szerint még ebben az évben ősszel be is fejeződhet az építkezés – tette hozzá. – A fejlesztés magában foglalja az ipari park bővítését célzó infrastrukturális fejlesztéseket. Eszerint a bővített területen az utakat, az ivóvíz- és szennyvízhálózatot, a járdákat építik ki.

A projekthez tartozik az úgynevezett vállalkozói ház megépítése. Versegi László elmondta, hogy az inkubátorházban kialakítanak tizenöt irodát, hat kisebb műhelyt, éttermet, sportolásra, illetve felfrissülésre alkalmas helyiségeket. Az épület összességében 1 ezer 634 négyzetméter területű lesz. A beruházás teljes tervezett költségvetése eléri a 727 millió forintot. A projekt megvalósításához – amelyet vállalkozói tájékoztatók, ismertetők, honlapkészítés, prospektus kidolgozás is kiegészíti – összesen 448 millió forintos támogatást nyertek el.

A központ kialakításakor a megújuló energiák felhasználására is ügyeltek. Ennek megfelelően a létesítmény tetejére napelem táblákat telepítenek, melyek együtt óránként 50 kilowattnyi áramot termelnek majd. A ház elektromos áram felhasználásának egy részért meg tudják termelni. Ezzel párhuzamosan korszerű, úgynevezett levegő-levegő hőcserélő rendszerrel fűtik majd létesítményt. A környezettudatosság alapvető követelményként jelent meg a fejlesztésben, így már eleve be sem vezetik a földgázt az új inkubátorházhoz.

A fejlesztés az elkövetkező hónapokban az építőiparban foglalkoztatottak számára teremt munkalehetőséget, az elkészült ház pedig remélhetőleg a vállalkozások betelepedésével és működésével teremt új munkahelyeket. Az ügyvezető hozzátette, hogy folyamatosan érdeklődnek az új lehetőség iránt a vállalkozások, ugyanakkor több rendezvényre is ellátogatnak ebben az évben, illetve tájékoztató fórumokat is szerveznek majd. Pontosan akkor lehet látni, hogy mennyi vállalkozás érkezik majd, amikor a beruházás készültségi foka magasabb lesz, és pontos dátumot mondhatnak a cégeknek a vállalkozói ház megnyitásának időpontjáról, a beköltözés lehetséges dátumáról.

SOCIAL BOX