A Dome Facility Services Group Az Év Üzemeltető Cége

1. Interjú Décsi Gáborral, a Dome Facility Services Group ügyvezető partnerével – Melyek azok az értékek a Dome Facility Services Groupnál, amelyekre különösen büszkék? – Mi a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy az egyik legdinamikusabban növekvő hazai FM cégként működünk. Folyamatosan 20% körüli éves növekedést tudunk realizálni, valamint stabilan és nyereségesen gazdálkodunk. Mindemellett folyamatosan piacbefolyásoló szakmai […]

1. Interjú Décsi Gáborral, a Dome Facility Services Group ügyvezető partnerével

– Melyek azok az értékek a Dome Facility Services Groupnál, amelyekre különösen büszkék?

– Mi a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy az egyik legdinamikusabban növekvő hazai FM cégként működünk. Folyamatosan 20% körüli éves növekedést tudunk realizálni, valamint stabilan és nyereségesen gazdálkodunk. Mindemellett folyamatosan piacbefolyásoló szakmai és üzleti innovációk zászlóvivői vagyunk. Kiterjesztjük a szolgáltatási palettánkat minden ingatlannal kapcsolatos költség kezelésére, gazdálkodásra. Sokat dolgozunk a szakma presztízsének növelésén szakmai szervezeteken keresztül, így LEO (Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége) alapítók is vagyunk. Folyamatosan költünk a belső folyamatszabályozási rendszereink fejlesztésére, a kollégák képzésére és a modern eszközök beszerzésére.

– A válság óta az FM-piacon tevékenykedők számára milyen új kihívások adódtak, amelyek korábban nem jellemezték a piacot?

– Évről-évre visszatérő kérdés a folyamatos díjcsökkentés, ami egymás után a hetedik évben már nem értelmezhető. Ennek megfelelően olyan szolgáltatásokat kellett fejleszteni, ami a saját bevételeinket konzerválja, miközben az ügyfél költségvetését optimalizálja, esetenként csökkenti. Ilyen FM témák az energetika, a bérleményi kiépítések, a biztosítás és az adó kérdése. Azon dolgozunk, hogy egyre több ingatlantulajdonos és ingatlankezelő ismerje fel, hogy olyan létesítménygazdálkodási szolgáltatókat érdemes igénybe venniük, akik a vállalati céloknak megfelelően tudják alakítani a létesítményeken szükséges szolgáltatási kört és a szolgáltatási szintet.

Balról jobbra: Kalmár Zoltán, Décsi Gábor, Barts J. Balázs

+++

2. Interjú Barts J. Balázzsal, a zsűri tagjával (FRICS, Fővárosi Vízművek)

– Melyek voltak az értékelési szempontok?

– Az idén „Az Év Üzemeltető Cége” kategóriában a fejlődést, a változást kerestük és díjaztuk. Tavaly az első ilyen összevetésnél a kategóriában óhatatlanul a „méret” vitte el a pálmát. Az idén már volt mihez viszonyítanunk, úgyhogy nem a statikus pozíciókat vizsgáltuk, hanem a tevékenységek fejlődését, a vevői elégedettség növekedése érdekében tett lépéseket, a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás térnyerését.

– A versenyben induló cégeknek melyek voltak az erősségei, illetve milyen újdonságok, tendenciák figyelhetők meg a tevékenységükkel kapcsolatban, amelyek korábban nem voltak szignifikánsan jellemzőek?

– A tavalyi 6 céghez képest 11 cég indult a megmérettetésen, és véleményem szerint ez a legnagyobb eredmény. Egyre több épületüzemeltető cég vezetése ismeri fel, hogy a minőségi szolgáltatások nyújtásának velejárója az átláthatóság, a megmérettetés. Számomra nem a díjazás számít elsősorban, hiszen ott néha nagyon kicsin múlik egy-egy hely sorsa, hanem az, hogy lemérhető: a cégek évről-évre tudatosabban fejlesztik tevékenységüket a minőség irányában. A kérdőívek alapján 15 új, komplex folyamatot ismerhettünk meg, amelyet a cégek 2013-ban vezettek be szakmai színvonaluk emelése érdekében, és 24-et, amellyel a vevői elégedettséget kívánták emelni. 2013-ban már több mint 200.000 m2 alapterületű olyan épületet üzemeltettek az indulók, amelynek valamilyen környezettudatossági minősítése volt. 3 cég rendelkezett már társadalmi felelősségvállalási stratégiával és egy pályázó elnyerte 2013-ban a Global FM Award for Excellence in FM nemzetközi elismerést.

– Miért a DOME Facility Services Group nyert idén?

– A DOME Facility Services Group nagyon szoros versenyben nyert. Nagyon meggyőző volt a szakmai tevékenységük fejlesztése 2013-ban. A minőség emelése és a vevőközpontúság, mint követelmény megjelent az irányítási rendszerükben. Valamint a társadalmi felelősségvállalás ennél az üzemeltető cégnél volt leginkább fókuszban tavaly. És nem utolsó sorban a közönségszavazáson is a DOME FSG végzett az élen.

További információk Az Év Irodája versenyről.
 

SOCIAL BOX