A Graphisoft Park igazgatótanácsa 90 forint osztalékot javasol

Az igazgatótanács javaslata alapján a társaság a szokásos üzleti eredménye alapján 45 forint osztalékot, a 2013. évi egyszeri bevételei alapján pedig további 45 forint rendkívüli osztalékot fizet. A rendkívüli osztalék fedezete a tavaly lezárt peres eljárásokból származó egyszeri bevétel. Az osztalék mértéke így részvényenként 90 forint, összesen pedig 911 millió forint. Az osztalék kifizetésének kezdőnapja […]

Az igazgatótanács javaslata alapján a társaság a szokásos üzleti eredménye alapján 45 forint osztalékot, a 2013. évi egyszeri bevételei alapján pedig további 45 forint rendkívüli osztalékot fizet. A rendkívüli osztalék fedezete a tavaly lezárt peres eljárásokból származó egyszeri bevétel.

Az osztalék mértéke így részvényenként 90 forint, összesen pedig 911 millió forint. Az osztalék kifizetésének kezdőnapja május 29.

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó, európai részvénytársaságként működő Graphisoft Park a magyar számviteli előírások szerint 9 millió 420 ezer mérlegfőösszeggel és 3 millió 135 ezer euró adózás előtti eredménnyel zárta a 2013-as évet. Az osztalékra fordítandó több mint 3 millió euró kifizetése után a mérleg szerinti eredménye 66,9 ezer euró.

A nemzetközi számviteli standardok szerinti konszolidált éves beszámoló szerint a Graphisoft Park mérlegfőösszege 72,4 millió euró volt a tavalyi év végén, mérleg szerinti nyeresége pedig 3 millió 964 ezer euró. A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek.