A JLL a legsikeresebb ingatlanbefektetési tanácsadó az EMEA régióban

A befektetések összértékét tekintve a JLL több, mint 20 milliárd euró értékben értékesített ingatlanokat, így első helyezést ért el az összes jelentős szektorban, beleértve az irodákat, kiskereskedelemi ingatlanokat, ipari ingatlanokat és a szállodákat is. A JLL 2011-ben valamint 2012-ben is az első helyen állt a régióban. Az eladási oldal képviselete mellett a JLL befektetési részlege […]

A befektetések összértékét tekintve a JLL több, mint 20 milliárd euró értékben értékesített ingatlanokat, így első helyezést ért el az összes jelentős szektorban, beleértve az irodákat, kiskereskedelemi ingatlanokat, ipari ingatlanokat és a szállodákat is. A JLL 2011-ben valamint 2012-ben is az első helyen állt a régióban.

Az eladási oldal képviselete mellett a JLL befektetési részlege felvásárlásokban és finanszírozásokban is részt vett, és összesen több, mint 38 milliárd euró értékű kereskedelmi ingatlanbefektetési tranzakciót bonyolított le 2013-ban. A tanácsadó által végzett tranzakciók 70%-ában nem-helyi befektetők voltak érintettek, ami a cég utolérhetetlen nemzetközi hálózatának bizonyítéka, ami a régió 29 országában 76 irodával van jelen.

Richard Bloxam, a JLL Capital Markets részlegének európai vezetője így nyilatkozott: „Az ügyfeleink értékelik azt a magas szintű kereskedelmi ingatlan tanácsadást, amit a tapasztalt helyi, regionális és globális szakértői csapatunk biztosít számukra. A továbbiakban is mindent megteszünk azért, hogy a legmegfelelőbb befektetési tanácsot tudjunk nyújtani az ügyfeleinknek, hogy az alapos piaci ismeretekre épülő legmagasabb szintű tőkepiaci tanácsadás eredményeiből profitálhassanak. Meggyőződésem, hogy a szélesebb körű tanácsadói szolgáltatásainkra – beleértve a strukturált tőke-és hiteltanácsadást, a vegyesvállalati befektetéseket, a tőkebevonást és a banki tanácsadást – még nagyobb lesz a kereslet az idei évben, mivel a befektetők továbbra is aktívak maradnak a nemzetközi piacokon, elsősorban hosszú távú befektetési lehetőségeket keresve az EMEA régióban.

Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL budapesti Capital Markets részlegének vezetője elmondta: “ 2013 nagyon sikeres év volt a budapesti csapat számára is. Magyarországon elsősorban kiskereskedelmi ingatlanokat értékesítettünk nagyjából 30 millió euró értékben. Az év első felében lezártuk az országosan körülbelül 190 darab Match és Profi üzletet magába foglaló Eurodel portfolió eladását, míg az év második felében a budaörsi Antana Business Park eladásán dolgoztunk. Ezzel párhuzamosan Szlovéniában két nagy értékű, kiemelkedő jelentőségű kiskereskedelmi portfolió értékesítésében is közreműködtünk összesen 140 millió euró értékben. A Senza Confini tulajdonában álló bevásárlóközpont portfoliót az SES és az Allianz Real Estate közösen vásárolta meg, míg az Immofinanz 4 darab Supernova stripmall-t vásárolt meg a Pramerica-tól.

SOCIAL BOX