Fejleszteni szeretne az Infogroup – megtelt a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park

Emellett a Polgár Ipari Park első üteme idén 7500 négyzetméter csarnokkal bővült, melyet azonnal sikerrel bérbe adott a fejlesztő a Jabil Circuit Magyarország Kft-nek. Mindezek eredményeként az Infogroup jövő évi tervei között szerepel a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park következő ütemeinek fejlesztése. A Bartók Udvar az Infogroup cégcsoport portfoliójában lévő irodaépület együttes, jelenleg […]

Emellett a Polgár Ipari Park első üteme idén 7500 négyzetméter csarnokkal bővült, melyet azonnal sikerrel bérbe adott a fejlesztő a Jabil Circuit Magyarország Kft-nek. Mindezek eredményeként az Infogroup jövő évi tervei között szerepel a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park következő ütemeinek fejlesztése.

A Bartók Udvar az Infogroup cégcsoport portfoliójában lévő irodaépület együttes, jelenleg 4 épületből áll, összesen 10.500 m² iroda és 4.000 m² kereskedelmi és raktárterülettel.

A Bartók Udvar 1. épületében nemrég írtak alá bérleti szerződést: a legújabb ügyfél az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF), amely valamivel több, mint 3000 négyzetméternyi irodaterületet bérel a Bartók Béla úton lévő irodaházban. A szervezet 2010. július 1-jén jött létre, önállóan működő központi költségvetési szervként. Feladata a Kormány által meghatározott európai uniós és más nemzetközi támogatások ellenőrzése. Az EUTAF idén novemberben költözik be az épületbe és hosszú távú szerződést írt alá a fejlesztő-tulajdonossal. A cég bérli az 1. épület 6200 m² kiadható területének közel felét, ráadásul ezzel az aláírással a teljes Bartók Udvar elérte a 100 százalékos telítettséget. „Az EUTAF irodái eddig több helyszínen működtek Budapesten, de a Bartók Udvar elhelyezkedése és magas szintű szolgáltatásai meggyőzték ügyfelünket, hogy egyesítse az irodáit.” mondta Székely Ádám, az Infogroup ügyvezetője.

Az 1-es épület bérlői ezen kívül az Il Treno Étterem, a Tesco Expressz, a KDB Bank, a BKK Közút Zrt., a SimpTech Kft., a Ness Hungary Kft., a Multicontact Kft., valamint a Statistical Product Kft. „Az 1. épület sikereinek köszönhetően 2015 folyamán tervezzük a II. ütem kivitelezésének indítását, amellyel mintegy 17.000 m² új „A” kategóriás irodaterülettel bővülhet a cégcsoportunk budapesti portfoliója”– tette hozzá Székely Ádám.

A Bartók Udvar II. ütemének kizárólagos bérbeadója a CBRE lesz.

Tele a Polgár Ipari Park logisztikai programjának első üteme- „jöhet” a második ütem

Az ipari park a mintegy 8.500 lakosú Polgár város külterületén, az M3 autópálya mellett és a MÁV 117-es vasúti pályaszakasza közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Az Új Széchenyi Terv „Üzleti infrastruktúra és befektetési környezet fejlesztése a régióban” pályázat keretében, a közelmúltban adtak át egy 7500 m²-es csarnokot. Ezáltal elkészült az Ipari Park összesen 18.250 m² csarnokterületű első üteme, amely 6.300 m², 4.450 m² illetve a most átadott 7.500 m² nagyságú „részekből” áll. A Park bérlői a Toyota Tsusho és a Jabil Circuit, akik együttesen elfoglalják az összes kiadható területet.

Az Infogroup tervei között szerepel a logisztikai program második ütemének elindítása; ez újabb mintegy 19.900 m² csarnokterületet jelentene, amelyre már jogerős építési engedéllyel rendelkezik.

SOCIAL BOX