Egy exkluzív lakásirodában jártunk Érden, ahol nem hittünk a szemünknek

A Mobilkont könyvelőiroda Érd központjában egy társasházban alakította ki új munkahelyét, ahol csupán a főfalak és a födémek maradtak meg, hiszen túlzás nélkül az utolsó kilincsig és szögig mindent kicseréltek. A közel 20 éve működő cég két éve vásárolta meg a lakást, hogy egy bérleményből átköltözve itt alakítsa ki az új főhadiszállását. Mivel egy abszolút […]

A Mobilkont könyvelőiroda Érd központjában egy társasházban alakította ki új munkahelyét, ahol csupán a főfalak és a födémek maradtak meg, hiszen túlzás nélkül az utolsó kilincsig és szögig mindent kicseréltek. A közel 20 éve működő cég két éve vásárolta meg a lakást, hogy egy bérleményből átköltözve itt alakítsa ki az új főhadiszállását. Mivel egy abszolút funkcionális és professzionális irodát szerettek volna létrehozni, ahol exkluzív és igényes körülmények között fogadhatják az ügyfeleket, ezért a tervezési munkálatokkal megbízták az Apró Tamás vezette Archimon Építész Stúdiót. A tervezésre – eltérően a nálunk megszokott rohamtempóval – bőven jutott idő, csaknem két éves előkészítő periódus telt el, amíg végül az  öt fős munkaszervezet elfoglalta új irodáját.

A cég profiljából adódóan természetesen nem egy „startupos” dizájnirodáról beszélhetünk, hanem egy visszafogott eleganciával megáldott, ám esztétikus, praktikus, minőségi anyagokból összerakott munkahelyen dolgoznak a kollégák. „Az volt a célunk, hogy az ergonómiai, informatikai háttér olyan minőséget képviseljen, ami igazodik munkánk színvonalához. Fontos szempont volt a kényelmes munkahelyek kialakítása egy letisztult, modern irodakörnyezetben. Mint ISO-minősített cég, munkánk színvonalának magas szinten tartása érdekében korlátozott ügyfélkörrel rendelkezünk, tevékenységünk keretében ügyfeleink egy részénél komplex vállalatirányítási rendszereket hozunk létre, és működtetünk. Egy mindössze 88 négyzetméteres térben nem volt könnyű kialakítani a megfelelően ergonomikus munkahelyeket, a tárgyalót, elrendezni a bútorokat, műszaki eszközállományt, ezért is kértük fel az Archimon Építész Stúdiót, mivel ez már komoly szakmai munkát igényelt” – mondja Erdős Lajos, a Mobilkont KFT ügyvezetője.

Ha belépünk az irodába, vagy odabent tartózkodunk, egy másodpercig sem gondolnánk, hogy egy társasházi lakásban vagyunk, hiszen a belső enteriőr és a dizájn egy letisztult, modern „A” kategóriás irodaház belső tereit juttatja eszünkbe. A korlátozott méretekkel rendelkező irodában minden ott van, ahol kell, a hosszas előkészítő és kivitelezési munkáknak köszönhetően sem anyaghasználatban, sem minőségben nem fedezünk fel kompromisszumot. A professzionalizmus a tulajdonos igényessége mellett annak is köszönhető, hogy a cég megfelelő jövőképpel rendelkezik, vagyis nem csupán a mában gondolkodik, hanem az ügyfélkörére alapozva optimista jövőképet is felvázolt. Ez utóbbi hiányzik sok esetben a hazai cégeknél, míg itt a nemzetközi vállalatokra jellemző pozitív hozzáállás adott volt, amelyre alapozva egy magas minőségű munkahelyet lehetett létrehozni.

A teljes körű komfortosság a műszaki tartalomban is tetten érhető: az épületfelügyeleti rendszer távvezérléssel elérhető, illetve mennyezet- és falfűtés szolgálja az igényeket, amely persze nyáron hűtő funkcióval is rendelkezik; a világításvezérlés pedig folyamatosan méri a természetes és mesterséges fény arányát, és a kinti fényviszonyoknak megfelelően állítja a lámpatesteket. A decens miliőben tényleg minden a helyén van, az átláthatóságot biztosítja, hogy az ügyvezető irodája is csak üvegpanelekkel szegmentálódik az iroda többi részétől, ugyanígy a teakonyhát is áttetsző felület határolja le némileg, miközben több helyen a zöld fali tapéta környezetbarát miliőt sugároz. Az egyedi, impozáns recepciós pult a belsőépítészeti tervek részeként került megtervezésre. A tárgyaló az elegáns és dizájnos lámpatesttel együtt a megbeszélések tökéletes helyszíne, a toalett pedig a mozaikcsempe díszítéssel úgy tűnik fel, mintha egy ötcsillagos szálloda kis helyiségében járnánk. Összességében tehát patikamérlegen egyensúlyozták ki a funkcionalitásból adódó követelményeket az esztétikus és ergonomikus megoldásokkal, amelynek eredményeként létrejött a perfekt iroda.

Az Év Irodája verseny többi pályázóját itt tekinthetik meg.

SOCIAL BOX