Csodafegyver a közösségi irodákban

Az irodabútorok hihetetlen mértékben fejlődnek mind funkcionalitás, mind dizájn szempontjából, amely összefüggésben van a gyökeresen átalakuló munkahelyi kultúrákkal. A kollaboráció, az interakció és az informális megbeszélések előtérbe kerülése közelebb hozta egymáshoz a kollégákat, sokkal kevésbé merev hierarchikus rendben helyezkednek el a munkahelyükön, mint korábban. Az irodabútorok ma már nem csak az újfajta szemléletet és a […]

Az irodabútorok hihetetlen mértékben fejlődnek mind funkcionalitás, mind dizájn szempontjából, amely összefüggésben van a gyökeresen átalakuló munkahelyi kultúrákkal. A kollaboráció, az interakció és az informális megbeszélések előtérbe kerülése közelebb hozta egymáshoz a kollégákat, sokkal kevésbé merev hierarchikus rendben helyezkednek el a munkahelyükön, mint korábban. Az irodabútorok ma már nem csak az újfajta szemléletet és a technológiai fejlődést képezik le, hanem a mobil munkavállaló igényeinek is megfelelnek.

Nincs ez másként a közösségi irodák világában sem, hiszen itt a legkülönbözőbb munkaállomásokat vehetik igénybe a szabadúszók: ha szükséges, akkor cellás irodában végezhetnek fókuszmunkát; ha kell, akkor pedig a nagy közös térben tevékenykedhetnek – például a startupok csoportmunkája során. A közösségi irodák bútorozása is követi az igényeket, hiszen a cellás helyiségek mellett bench típusú asztaloknál többen is dolgozhatnak együtt, de ha az ügyfél szeretné egyesíteni a cellás és a közösségi iroda előnyeit, akkor például a Regus központjaiban választhatja a Thinkpodot is.

A Thinkpod valójában egy ergonomikus, (félig) zárt munkaállomás a nagyteres irodában, a Regus központjaiban az üzleti társalgók tipikus munkahelye, ahol a közös térben egy elkülönített részben dolgozhatunk, miközben a környezetünkben zajló folyamatokból sem zárjuk ki magunkat, hiszen folyamatosan kapcsolatot tarthatunk fenn más szabadúszókkal. A Thinkpod munkahelyek végső soron a produktivitást hivatottak elősegíteni, amelyeket egyedülálló módon a közösségi és szolgáltatott irodapiacon csak a Regus biztosít ügyfeleinek.

A Thinkpod bevezetése óta hatalmas népszerűségre tett szert világszerte, és a Regus csaknem 2000 közösségi irodája közül egyre több helyen jelenik meg ez a privát munkaállomás. Ma már Budapesten is használhatjuk az üzleti társalgókban, hiszen jelenleg négy helyszínen – a Bank Centerben, a Kálmán Imre Centerben, az EMKE irodaházban, illetve First Site irodaházban – dolgozhatnak a partnerek a Thinkpodokban. Ezek az elkülönült és exkluzív munkaállomások egy órától akár egy teljes napra is igénybe vehetők, vagyis maximálisan rugalmasan használhatjuk az új csodafegyvert.

SOCIAL BOX