Az ember, aki három hétre jött, de minimum egy évig marad: új vezető a PortusHome élén

Izgalmasan indul az ősz a PortusHome háza táján. Aki már járt nálunk, egészen biztosan találkozott Antal Csabával, a PortusHome megálmodójával, tulajdonosával. Csaba és kis csapata 2021. június elején nyitotta meg az első hazai coliving kapuit Vászolyon, ami köré az elmúlt egy évben pezsgő közösséget építettek. A misszió és a célok változatlanok, azonban augusztus végétől Szántó Károly veszi át a PortusHome üzemeltetését és vezetését.

Mozgalmas időket élünk, fénysebességgel változnak körülöttünk a dolgok. Rövid idő alatt kell döntéseket hoznunk és reagálnunk új helyzetekre, lehetőségekre. Így történt ez Antal Csabával is, aki mérnöki munkája mellett valósított meg egy egyedülálló koncepciót Vászolyon, 2021 júniusában megnyitva a PortusHome Colivinget. Azonban idén májusban egy új lehetőség körvonalazódott az Antal család életében: Csabát felkérték egy elektronikus útdíj projektben való részvételre Indonéziában. Hosszas mérlegelés után a családi kupaktanács úgy döntött, hogy bevállalják életük talán legnagyobb kalandját és a 9, valamint 17 éves fiaikkal tíz hónapra Balira költöznek. Az egyértelmű előnyök mellett azonban komoly kihívás volt azt megoldani, hogy ebben a tíz hónapban a PortusHome zavartalanul működjön és tovább építse a világra nyitott, természetkedvelő, helyfüggetlen munkavállalói közösségét. 

Itt került a képbe Szántó Károly. A startup scénában jól ismert szakember egy májusi startup rendezvényen járt először a PortusHome-ban és annyira megtetszett neki a hely, hogy augusztusban visszatért egy 3 hetes aktív pihenésre. Már az érkezése napján találkozott Csabával, aki megosztotta vele az aktuális helyzetet: a családdal hamarosan indulnak Indonéziába és még nem tudja, hogy mi lesz a PortusHome sorsa. A következő pár napban Csabával átbeszélték a részleteket és Károly úgy döntött, hogy belevág a feladatba, átveszi az üzemeltetést és vezetést.

Így történt az, hogy Károly ugyan 3 hétre jött, de végül legalább 1 évig marad a PortusHome-ban. 

Károly bő 15 évig nemzetközi vállalatoknak dolgozott business development és sales vezetőként, ahol új földrajzi területeken építette ki az értékesítési csatornákat. Karrierje közel felét külföldön töltötte, munkája során Európa-szerte és az USA-ban, Afrikában, Közel-Keleten tevékenykedett. 6 éve került be a startup és kockázati tőkebefektetés világába. Ezt az ökoszisztémát több szerepben is építette: startupokat készített fel tőkebevonásra, a Vespucci Partners Kockázati Tőkealap-kezelőt támogatta befektetés előtti üzleti terv átvilágításában és portfóliójának üzletfejlesztésében, több startupnak volt társalapítója és/vagy kulcsembere (MyMentis, Timedrips, 3S.life), a MandoLab startup inkubátor – akcelerátor alapítója és ezen keresztül a Hiventures számos startup-jának volt mentora, továbbá a CEEDAR Kockázati Tőkealap-kezelő üzletfejlesztésért felelős vezetője (CBDO). Augusztus végétől fő fókusza a PortusHome vezetése mellett a CEEDAR üzletfejlesztése és néhány startup támogatása lesz.

Károly célja, hogy a PortusHome közössége tovább bővüljön a startup és befektetői ökoszisztéma hazai és nemzetközi szereplőivel. 

Megújult csapatunkkal továbbra is izgalmas programokkal, modern infrastruktúrával és nagy szeretettel várunk a páratlan szépségű Vászolyon, a Balaton-felvidéken! Látogass el hozzájuk mihamarabb!

A PortusHome elmúlt egy éve dióhéjban:

2021 júniusában azzal az egyértelmű szándékkal nyitottak meg a PortusHome-ot, hogy egy pezsgő, egymást támogató, a világra nyitott, elfogadó közösséget hozzanak létre. Hogy megteremtsenek egy kis mikrokozmoszt, ahol hasonló gondolkodású emberek gyűlnek össze a világ minden tájáról, hogy megosszák a tapasztalataikat, a bevált gyakorlatokat vállalkozás, karrier, munka-magánélet egyensúly és úgy általában a jó élettel kapcsolatban. 

“A PortusHome-ra nemcsak egy fizikai helyszínként tekintek, hanem számomra sokkal inkább egy közösség, ahová akkor is jó tartozni, ha semmilyen célod nincs vele, csak jól akarod érezni magad.” – teszi hozzá Csaba. 

Az elmúlt egy évben több mint 70 eseményt szerveztek. Többek között  freelancer pikniket, közösségi ebédeket, networking eseményeket, startupoknak szóló rendezvényeket, üzleti reggeliket, elvonulásokat, főzős workshopokat és e-bike túrát. A rendezvényeken, a közösségi irodában és a colivingben az elmúlt egy évben több száz emberrel találkoztak, beszélgettek, kapcsolódtak.

Több kezdeményezést is elindítottak, elsőként a RE-CHARGE coworking tábort. 

Eddig 4 alkalommal szervezték meg az egyhetes dolgozós-pihenős táborukat, ami egy különleges kombinációban egyesíti mindazt, amit képviselnek: hatékony munkavégzést közösségben, pihentető-feltöltődést segítő programokat, inspiráló kapcsolódásokat. A következő alkalom tervezett időpontja 2022. november 13-18.

Február-márciusban minimum egy hónapos itt-tartózkodásra érkeztek vendégek, hogy együtt fedezzék fel a téli Balatont! Ezt a programot is folytatják 2023-ban.

Májusban megrendezték az első startupoknak szóló eseményüket, Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken címmel, ami 2022. október 12-14. között folytatódik.