Megkezdődik a József nádor téri fejlesztés

A beruházásnak köszönhetően a XXI. századi parkolási lehetőségek mellett a budapestiek a jelenleginél több fával beültetett, gyönyörű és korszerű parkot kapnak vissza, amelyen József nádor szobra is már a restaurált állapotában kerül régi helyére. Másfél év múlva a József nádor téren a felszín alatt a XXI. század technikai igényeinek megfelelő mélygarázs kezdi meg működését. Ez a […]

A beruházásnak köszönhetően a XXI. századi parkolási lehetőségek mellett a budapestiek a jelenleginél több fával beültetett, gyönyörű és korszerű parkot kapnak vissza, amelyen József nádor szobra is már a restaurált állapotában kerül régi helyére. Másfél év múlva a József nádor téren a felszín alatt a XXI. század technikai igényeinek megfelelő mélygarázs kezdi meg működését. Ez a fejlesztés hozzájárul a környék és az egész belváros közlekedésének javításához, a zaj- és légyszennyezettség csökkentéséhez, valamint a parkolási problémák enyhítéséhez. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a korábbi, hasonló beruházások élénkítően hatottak az ingatlanpiacra és emelték a környék lakásainak és irodáinak értékét is, illetve a belvárosi üzletek kereskedelmi forgalmára is bizonyára pozitív hatással lesz.

Az új mélygarázsban három szinten összesen 525 parkolóhely várja majd az autósokat, de lesz a létesítményben nyilvános WC és széf szolgáltatás is. A környezettudatos gondolkodás jegyében zuhanyzóval ellátott kerékpártároló, sőt számos, az elektromos autók számára alkalmas töltőállomás is létesül. Az előkészítést követően, heteken belül elindulnak a tereprendezési munkálatok. A mélyépítési munkák azonban várhatóan csak augusztusban kezdődnek.

SOCIAL BOX