Magyarország legnagyobb fejlesztési központja épül: Nokia Networks

A 25 ezer négyzetméteren felépülő központ a Corvin Sétányon az ingatlanpiaci válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci beruházás keretében jön létre, amelynek használatára a Nokia 10 éves szerződést kötött. A robbanásszerű technológiai fejlődés arra utal, hogy csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen tudnak járni kutatás-fejlesztésben, ezért több mint 700 milliárd forint […]

A 25 ezer négyzetméteren felépülő központ a Corvin Sétányon az ingatlanpiaci válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci beruházás keretében jön létre, amelynek használatára a Nokia 10 éves szerződést kötött. A robbanásszerű technológiai fejlődés arra utal, hogy csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen tudnak járni kutatás-fejlesztésben, ezért több mint 700 milliárd forint jut kutatás-fejlesztésre (K+F) az új uniós költségvetési időszakban.

A külgazdasági és külügyi tárca vezetője hangoztatta: öt éve az volt a cél, hogy Magyarország Európa termelési központjává váljék, most pedig az, hogy minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba. Ugyanis minélt több K+F kapacitás érkezik az országba, annál több magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkával bővül a magyar munkaerőpiac.

A Nokia beruházásáról szólva Szijjártó Péter hangsúlyozta: annak jelentőségét növeli, hogy a Nokia Networks Magyarországon 83 százalékos magyar beszállítói aránnyal dolgozik, valamint bevételeinek 97 százaléka exportból származik, ami széles magyar IKT-vállalati dimenzió számára ad lehetőséget a külpiaci érvényesülésre. 

Futó Péter, a beruházást kivitelező vállalat, a Futureal ingatlan-fejlesztő elnök-vezérigazgatója elmondta: a projekt mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is. A Nokia az új épület mellett egy másik ingatlant is bérbe vesz, így gyakorlatilag az egész cég hazai vállalata a Corvin Sétányra költözik. A 25 ezer négyzetméter bérbeadható alapterületű irodaház 2016 végére készül el és magába foglal majd egy hipermodern kutatólaboratóriumot is. Az épületet a széleskörű nemzetközi alkotói közösség díjas (FIABCI, 2006) Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda tervezte. 

SOCIAL BOX