A Duna Towerbe költözik a nemzetközi szolgáltatóközpont

Mikola István elmondta: a kormány június 21-én döntött a bővítésről, ennek értelmében a szolgáltatóközpont a Duna Towerbe költözik, ahol – a jelenleginél 3300 négyzetméterrel nagyobb területen – biztosítani tudják a kellő infrastrukturális hátteret a működéséhez. Jelenleg 230-an dolgoznak a központban, ezt 150-200 emberrel bővítik, és a megállapodás szerint az új munkatársak jelentős része magyar lesz. […]

Mikola István elmondta: a kormány június 21-én döntött a bővítésről, ennek értelmében a szolgáltatóközpont a Duna Towerbe költözik, ahol – a jelenleginél 3300 négyzetméterrel nagyobb területen – biztosítani tudják a kellő infrastrukturális hátteret a működéséhez. Jelenleg 230-an dolgoznak a központban, ezt 150-200 emberrel bővítik, és a megállapodás szerint az új munkatársak jelentős része magyar lesz.

A menekültügyi főbiztosság budapesti szolgáltatóközpontjában elsősorban pénzügyi, számviteli, informatikai feladatokat végeznek, de oktatással és képzéssel is foglalkoznak. Az államtitkár elmondta, hogy a szolgáltatóközpont működési feltételeinek biztosítása évente 337 millió forintba kerül, ennek egy részét Magyarország “le tudja írni” a UNHCR működéséhez nyújtott hozzájárulásból. Mikola István jelezte azt is, hogy a globális szolgáltatóközpont évente 1,8 milliárd forinttal járul hozzá a dolgozók személyi béréhez és egyéb juttatásaihoz.

“Nagyon örülünk, hogy Magyarországon van az UNHCR szolgáltatóközpontja, mert módunk van a jelenleg a világban zajló folyamatokban is olyan szakmai párbeszédet folytatni és olyan szakmai muníciókat kapni ettől a központtól, amelyeket most nem nélkülözhetünk” – mondta az államtitkár.

Emlékeztetett arra, a menekültügyi főbiztossággal együtt három jelentős ENSZ-szervezet működik Magyarországon, nemrég ugyanis megállapodás született az UNICEF logisztikai szolgáltatóközpontjának Magyarországra telepítéséről, és már évek óta a fővárosban működik az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet (FAO). Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának új budapesti globális szolgáltatóközpontját 2008 februárjában adták át, a főbiztosság 2009 júniusában a globális képzési központot is Budapestre helyezte.

SOCIAL BOX