Jól eredménnyel zárta az első félévet az Appeninn

A Budapesti Értéktőzsde parkettjén forgó ingatlancsoport euróban számított bruttó árbevétele 2015 első fél évében elérte a 2,24 millió eurót. A társaság ingatlan bérbeadáshoz kapcsolódó költségei mintegy 3 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, összesen mintegy 740 ezer eurót tettek ki, így a nettó bérleti díjbevétel 1,5 millió eurót ért el. A társaság EBITDA […]

A Budapesti Értéktőzsde parkettjén forgó ingatlancsoport euróban számított bruttó árbevétele 2015 első fél évében elérte a 2,24 millió eurót. A társaság ingatlan bérbeadáshoz kapcsolódó költségei mintegy 3 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, összesen mintegy 740 ezer eurót tettek ki, így a nettó bérleti díjbevétel 1,5 millió eurót ért el. A társaság EBITDA eredménye 1,5 millió euró volt, mintegy 3 százalékkal felülmúlva a tavalyi féléves szintet. Az Appeninn működési eredménye a második negyedév végén 1,366 millió eurót ért el, amely 27 százalékkal haladta meg az előző év azonos adatát. A társaság adózás előtti eredménye jelentősen növekedett, 717 ezer eurós nyereséget mutatott. A Társaság a nagyobb, így hatékonyabban üzemeltethető 5000 nm feletti hasznos alapterületű irodaházak akvirálására fókuszál az elkövetkező időszakban.

Székely Gábor az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója a féléves eredmények kapcsán kiemelte: „A cégcsoport első féléves számai nagyon kedvezően alakultak, növelni tudtuk a cég eredménytermelő képességét. Az iroda bérbeadás és üzemeltetés stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkezik, a jelenlegi hozamkörnyezetben pedig egy versenyképes alternatívát kínál a befektetők számára. A hazai kkv körből folyamatos a bérlői keresletet érzékelünk, amely biztos támpontot jelent számunkra a kihasználtság magas szinten tartásában.”

A társaság adózás előtti eredményének alakulását néhány egyszeri tétel jelentősen befolyásolta.  A pénzügyi műveletek egyéb ráfordításai és bevételei az első hat hónapban összességében 416 ezer euró nyereséget képeztek. Az eredménysort az egyik ingatlanelem értékesítése kapcsán az első félévben keletkező 222 ezer eurós, illetve a jövedelemtermelő ingatlanok beruházások miatti átértékelése során keletkező 218 ezer eurós veszteség csökkentette.

A társaság adózott eredménye 2015. első félévében 551 ezer eurós nyereséget mutatott, amely megegyezik a Társaság tulajdonosaira jutó eredmény összegével. A társaság árbevétele a speciális járművek bérbeadását végző leányvállalat értékesítésének lezárását követően 2015. második negyedévétől kezdődően kizárólag ingatlan bérbeadásból származik. Az Appeninn által üzemeltetett ingatlanportfólió kihasználtsága továbbra is 95% százalék feletti, amely a piaci átlagot (85,8%) jelentősen meghaladja.

SOCIAL BOX